SPESIELL BIL: Her fra lanseringen hos Albjerk i Lier tidligere i år.

Nå kommer de elektriske folkevognbussene på veien

Volkswagens ID. Buzz er en av årets virkelig store bilsnakkiser. Nå dukker de første bilene opp på norske veier

Publisert

BIL OG MOTOR: Personbilen ID. Buzz Pro og varebilen ID. Buzz Cargo er de to store nylanseringene fra Volkswagen i år. Flere tusen nordmenn slo til da Volkswagen Nyttekjøretøy åpnet for bestilling av de elektriske bilene tidligere i år. Denne uka starter utleveringene av de to nye ID.-modellene.

- Interessen rundt ID. Buzz og ID. Buzz Cargo har vært stor, noe vi også forventet. Dette er jo den ikoniske folkevognbussen i ny og elektrisk drakt, og mange nordmenn har et nært og kjært forhold til den. Det blir deilig å se ID. Buzz rulle rundt på veiene, sier Håkon Wirak som er merkesjef for Volkswagen Nyttekjøretøy.

Med lanseringen av ID. Buzz og ID. Buzz Cargo får de populære modellene ID. 3, ID. 4 og ID. 5 to nye søstermodeller.

Man kan egentlig si at ID. Buzz ikke egentlig er en helt ny bil. Den er en videreutvikling av den nostalgiske folkevognbussen fra Volkswagen, som har briljert på markedet siden 50-tallet og som har gledet nordmenn i flere generasjoner.

Nå kommer den som en miljøvennlig elbil. Men det er ikke bare den elektriske motoren som gjør den miljøvennlig og utslippsfri. ID. Buzz kan du også få med seter som er produsert av resirkulerte produkter, blant annet resirkulert havplast. Volkswagen har droppet animalske produkter i modellen. Skinn og lær er erstattet med andre alternativer.

Skal ta varebilmarkedet med storm

ID. Buzz Pro er en fullelektrisk personbil som kommer med fem seter,bakhjulstrekk og en rekkevidde på inntil 418 kilometer. Mens ID. Buzz Cargo er en varebil, også den med bakhjulstrekk, med en rekkevidde på inntil 423 kilometer. Varebilen har et stort lasterom med plass til hele to Europaller.

- ID. Buzz Cargo blir vårt virkelige inntog i det grønne skiftet på varebilmarkedet. Dette er en fullkommen elektrisk varebil som passer godt for håndverkere, forteller Wirak.

Norge er et prioritert ID.Buzz-marked for tyske Volkswagen, og er derfor et av de første landene iverden som har åpnet salget av ID. Buzz.

Det er også relativt kort leveringstid på ID. Buzz. Kunder som bestiller en ID. Buzz kan få bilen levert til våren.

Powered by Labrador CMS