Et helt kvartal skal bygges ut i Hokksund sentrum

200 leiligheter og næringslokaler i massivtre skal reise seg, med byggestart i 2022.

Publisert Sist oppdatert

HOKKSUND: - Et nytt sentrum er under utvikling i Hokksund, uttaler eiendomsaktørene Flaget og Oxer Eiendom i en pressemelding.

Selskapene har kjøpt Stasjonsgata 30-36-44-48 og 56.

- Dette er et sentrumsprosjekt innbyggerne og kommunen har ventet på. Det er et veldig spennende samarbeidsprosjekt for oss. Vi utvikler prosjektet sammen med Oxer Eiendom og Bjelde Eiendomsutvikling AS v/Remy Bjelde», sier daglig leder Torger Terum i Flaget AS.

Massivtre

Kvartalet blir et unikt boligprosjekt - med innslag av massiv tre - på cirka 200 leiligheter og næringslokaler på plan 1, fordelt på 4 byggetrinn.

Rammesøknad for 1. byggetrinn, som består av ca. 90 leiligheter og 7 næringslokaler, er klar for innsending til høsten høst. Planlagt salgsstart er 1. kvartal 2022 og byggestart sommeren 2022.

- Vi ønsker å legge til rette for at mange ønsker å bo, handle, arbeide og oppholde seg i sentrum. Vi skal etablere gode møteplasser, sier prosjektsjef Hans Petter Semlitsch i Oxer Eiendom.

Kiwi og klatresenter

Aktører som opplevelsesklatresenteret Høyt under Taket og Kiwi er allerede på plass. Et hyggelig spisested er også under planlegging.

Høyt under Taket er et innendørs klatre-konsept med utspring fra Høyt og Lavt klatreparker. Høyt under Taket vil inneholde klatrepark, buldring, klatrevegger, i tillegg til koselig kafé, rom for lek og bursdag.

- Bygget blir i massiv tre designet av Snøhetta. Det legges stor vekt på hygge, et godt inneklima og miljøsertifisering, heter det i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Slik blir Drammens nye bydel

Powered by Labrador CMS