SOKKESPESIALIST: Butikkmedarbeider Mathias Schultzen viser fram et par populære varianter hos NVRLAND. Butikken åpnet lørdag.
SOKKESPESIALIST: Butikkmedarbeider Mathias Schultzen viser fram et par populære varianter hos NVRLAND. Butikken åpnet lørdag.

Mange butikkåpninger etter corona:
- Har stor pågang

Spesielt nisjebutikkene spretter opp som paddehatter i kjøpesenteret på Gulskogen om dagen.

Publisert Sist oppdatert

GULSKOGEN: Senterleder Elisabeth Lohk kan glede seg over en rekke nye leietagere etter gjenåpningen, gjennom høsten og inn mot jul.

Etter en periode med en del ledige lokaler i kjølvannet av pandemien, er det nå kamp om leieplass hos Drammens største kjøpesenter.

- Vi har hatt stor pågang, og mest sannsynlig greier vi å leie ut alle de ledige lokalene før jul, så det er veldig bra, konstaterer senterleder Elisabeth Lohk (bildet) overfor DRM24.

Nisje og pop-up

To trender utmerker seg nå i kjøpesenterkretser: Nisjebutikker og popup-butikker. Det har også Gulskogen fått erfare.

- Dette har blitt en stor trend, understreker Lohk.

Men at butikkene «popper» opp betyr ikke at de forsvinner like fort som de kommer.

- Mange har mulighet til å bli lenge, og det er positivt med enda større utvalg for kundene, sier Lohk.

Popup-butikkene kjennetegnes av at de som oftest har plass utenfor de fysisk adskilte, tradisjonelle butikklokalene, krever mindre plass og derfor gjerne har plass et sted i fellesarealene i senteret.

DROPS: Alt hva hjertet kan begjære hos «dropsen».
DROPS: Alt hva hjertet kan begjære hos «dropsen».

Sokker og søtsaker

I kategorien nisjebutikker finner vi flere nyetableringer som har spesialisert seg på et snevert tema - men allikevel handelsvarer som ikke går av moten med det første.

Sokker og søtsaker er to stikkord i denne kategorien om dagen - representert på Gulskogen ved nyetableringene Dropsen og NVRLND, som begge nylig har åpnet dørene på senteret.

Førstnevnte er, som navnet tilsier, et nirvana for alle som er glad i sjokolade og søtsaker, og kan by på det meste av sukkerholdige slikkerier for ulike preferanser og prisklasser.NVRLND er en gründerbutikk med røtter i Sogndal som har satset alt på sokker, og da av typen høy kvalitet til å kunne dra godt oppover leggen.

Vegg-i-vegg med sokkene fra Sogndal finner vi nok en nyetablering i kategorien norsk-inspirerte klesprodukter, nærmere bestemt Arctic Society med klær som holder deg god og varm gjennom vinteren - butikken har forøvrig lokal eier i Harald Toth.

NYETABLERINGER PÅ REKKE OG RAD: Flere nye butikker har åpnet i 2. etasje på Gulskogen.
NYETABLERINGER PÅ REKKE OG RAD: Flere nye butikker har åpnet i 2. etasje på Gulskogen.

Skulle du fortsatt ikke være varm nok etter en tur innom de to foregående butikkene, er det for de ekstra frysne kjekt at nisjebutikken Kashmina, som forhandler verdens mest eksklusive ullprodukter i 100% kashmir-ull, også har funnet veien til senteret.

Som tidligere omtalt har også vaksinesenteret i Drammen kommune flyttet inn på Gulskogen - senteret er åpent på dagtid og finnes ved inngangen mot jernbanen vis-a-vis Elkjøp.

- En fin samfunnsmessig oppgave, og hyggelig at de velger Gulskogen, kommenterer Lohk.

VAKSINELOKALE: Drammen kommune har etablert seg på senteret.
VAKSINELOKALE: Drammen kommune har etablert seg på senteret.
Powered by Labrador CMS