HAR TATT STANDPUNKT: Drammensordfører Monica Myrvold Berg.

Tar til orde for å fjerne skjenkestoppen

- Vi må kunne se på løsninger hvor det er mulig å kunne skjenke innenfor et tidsrom og i forbindelse med matservering, er beskjeden ordføreren vil formidle sentrale myndigheter denne uka.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: En rekke ordførere rundt omkring i landet - også fra Arbeiderpartiet - har de siste dagene tatt til orde for en revurdering av myndighetenes nasjonale og absolutte skjenkestopp på vegne av den prekære situasjonen serveringsbransjen befinner seg i.

Den køen stiller også drammensordfører Monica Myrvold Berg seg i.

- Det er et tydelig budskap fra næringslivet i Drammen som er gitt meg som ordfører og som jeg vil formidle til mine kollegaer i KS storbynettverk i møte på fredag og i møte med sentrale myndigheter, sier Myrvold Berg til DRM24.

Hun mener mener det nå er på tide å revurdere dagens skjenkeforbud utifra slik situasjonen har utviklet seg.

- Vi må kunne se på løsninger hvor det er mulig å kunne skjenke innenfor et tidsrom og i forbindelse med matservering, sier Berg.

Kaller inn til ekstraordinært formannskapsmøte

Berg uttrykker sympati for de som igjen er rammet av skjenkestoppen i den lokale utelivsbransjen.

Torsdag har hun kalt inn til ekstraordinært møte for å behandle kompensasjonsordningen for lokalt næringsliv som er rammet av smitteverntiltak.

- Det er ingen tvil om at det er tøft for næringslivet. Vi vil behandle dette så fort som mulig, og har bedt om en orientering om status for vaksinering og om tjenestenes kontinuitetsplanlegging i forbindelse med hvordan pandemien nå påvirker Drammen, sier Myrvold Berg til DRM24.

Powered by Labrador CMS