Jeton Hasi (36) ønsker å gi hjembygda noe han mener de mangler.

VELKJENT PIZZA: Med over 20 års erfaring fra Union Pizza i Drammen har Jeton Hasi (36) nå utvidet pizza-bedriften til Solbergelva.

Union Pizza har åpnet i Solbergelva

Siden januar 2000 har Jeton sammen med sin far og sine to brødre drevet Union Pizza i Drammen. For ti år siden åpnet de en pizzasjappe til, i Storgata i Vestfossen. Nå står Solbergelva for tur.

Publisert

SOLBERGELVA/DRAMMEN: Familien Hasi er opprinnelig fra Kosovo, men Jeton og brødrene har vokst opp i Solbergelva. Derfor var det ingen tvil om hvor deres neste pizzasjappa skulle åpne.

-Dette er nostalgi, jeg tilbrakte mye tid i disse lokalene med vennene mine som ungdom. Jeg vet hva vi har fått til i Drammen og hvordan vi har hjulpet lokalsamfunnet, jeg håper jeg får til noe lignende her – nå er jeg på hjemmebane, forteller Jeton engasjert.

1.juli 2020 overtok Jeton lokalene langs Gamle Riksvei i Solbergelva. Lokalene ble pusset opp og Jeton hadde to måneder med mange gjester og god omsetning.

-Det så lovende ut, og vi fikk masse god respons. Men så kom lockdown, omsetningen stupte og vi trodde et øyeblikk at vi hadde nådd bunnen.

Familien Hasi hadde lenge observert lokalene i Solbergelva og de hyppige eierskiftene – derfor bestemte de seg tidlig for ikke å gi opp.

-Det har vært mye tull i dette lokalet, og nå skal vi rydde opp. Vi har et stort ønske om å tilføre Solbergelva noe vi mener mangler. Pizza er noe vi kan, og har drevet med i 20 år.

-Jeg tror ikke vi blir multimillionærer her akkurat, men det er ikke målet heller. Jeg ønsker en roligere arbeidshverdag og mer tid med familien min, samtidig som jeg vil gi noe tilbake til lokalsamfunnet. Jeg skal ikke drite meg ut på hjemmebane – koste hva det koste vil.

Har store planer for 2021

Jeton er opprinnelig utdannet økonom, men en kontorjobb passet han ikke. Planene til 36-åringen for pizzasjappa er derimot store. Overbygg på terrassen, tv-er som viser fotballkamper og skjenkebevilgning vil Jeton tilby hjembygda si.

-Målet er at dette står klart til europamesterskapet i fotball til sommeren, om koronaen tillater det.

Jeton forteller også om hvordan de i Union Pizza Drammen hvert år har gitt flere hundretusen av overskuddet sitt til lokale idrettslag. Dette er noe han vil satse på i Solbergelva også.

Leverer pizza til innbyggere i karantene

Menyen er 90% lik som i Drammen og inneholder pizza, diverse biff- og kyllingretter, kebab og hamburgere. Pizzaene lages fra bunnen hver dag for at de skal være ferskest mulig.

Union Pizza&Grill Solbergelva holder åpent 12-22 hver dag, og tilbyr hjemlevering i hele sin åpningstid.

-Hjemlevering har vært en suksess, særlig nå når flere er i karantene eller har hjemmekontor. Vi leverer pizzaen på trappen som avtalt og ringer på, kunden vippser og vi slår av en prat på noen meters avstand.

Gjestene som har vært innom pizzasjappa har stort sett vært barnefamilier eller arbeidsfolk, forteller Jeton. Og når det kommer inn ungdomsgjenger setter han seg ofte ned med dem.

-       Jeg liker å følge med på dagens ungdom og hvordan de har det i Solbergelva, det gir meg så mye å bli kjent med nye mennesker.

Coronatester alle ansatte

Alle Union Pizza sine ansatte testes en gang i måneden og blir bedt om å vise prøvesvaret til arbeidsgiver. Ellers så jobber de med hansker bak pleksiglass og gir ut munnbind til kundene som er innom.

-       Smittevern tar vi på alvor, dette er den nye hverdagen nå. Bare her på Union Pizza Solbergelva bruker vi 15L sprit i uka til å vaske.

Powered by Labrador CMS