Ordfører i ny forkledning

KOMMENTAR: Endelig skjedde det!

Publisert Sist oppdatert

Monica Myrvold Berg viste seg ved avslutningen av kommunestyremøtet i Drammen tirsdag kveld fra en annen side enn det vi har opplevd henne som i snart fire år i ordførerstolen. Og det skal hun ha ros for.

Hun sto frem med autoritet og refset en del av sine medrepresentanter for hvordan de har omtalt hverandre i den siste tiden, og hvordan dette har ført til et meget dårlig klima i drammenspolitikken.

Etter at vi i pressen har avslørt at stygge personkarakteristikker og udemokratiske arbeidsmetoder har vært utbredt blant flere kommunestyrerepresentanter i byen i lang tid, tok endelig ordføreren tyren ved hornene.

At en ordfører ser seg nødt til å minne sine folkevalgte medrepresentanter om at de er forbilder i den offentlige debatten, og at hun som ordfører både «forutsetter og forventer at representantene fremover opptrer på en måte som fremmer en konstruktiv og tillitsvekkende offentlig debatt», burde jo ikke være nødvendig, men i Drammen er det gått så langt at tilliten til hele kommunestyret nå er på bristepunktet.

Jeg har i flere kommentarer etterlyst hvorfor ordføreren ikke tidligere har tatt tak i problemene og håper nå at Monica Myrvold Berg fremover fortsetter å vise frem sin «ordførerautoritet», både overfor sine medrepresentanter og sine innbyggere, slik hun gjorde tirsdag kveld.

I Drammen er det gått så langt at tilliten til hele kommunestyret nå er på bristepunktet

Uttalelser etter ordførerens utblåsning fra enkelte av de sentrale representanter i det skitne spillet i Drammen, tyder dessverre på at fiendskapet ikke er over, og at ordføreren må være på alerten fremover slik at tilliten til kommunestyret kan gjenoppbygges.

Arbeiderpartiet i kommunestyret i Drammen har i de siste fire årene sårt trengt en leder med både politisk- og personlig autoritet, selv om de har hatt ordføreren. Ved sin opptreden i kommunestyret på tirsdag kveld har Monica Myrvold Berg vist at hun kan bekle denne rollen, ikke bare i navnet, men også i gavnet.

Med en valgkamp, som så smått er i gang, vil Monica Myrvold Berg få mange sjanser til å vise hva hun duger til. Det er ingen motsetning mellom det å være ordfører for alle, både innenfor og utenfor kommunestyret, og det å stå frem med autoritet i politiske saker der temperaturen også kan bli høy.

La oss håpe at Monica Myrvold Berg`s «nye fremtreden» skaper en positiv energi i hele den politiske debatten i Drammen, og at hun og Høyres ordførerkandidat Kjell Arne Hermansen i løpet av valgkampen kan vise velgerne i kommunen hvor skillelinjene mellom de to store partiene går, og dermed hvem av de to som blir ordfører etter valget til høsten.

Powered by Labrador CMS