Ordføreren med skjennepreken til kommunestyret

Refset politikerne for offentlig skittentøysvask og måten de har omtalt hverandre på.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: - Som kommunestyrets øverste leder er det forstemmende å være vitne til at hun ikke har tatt affære i forhold til det dårlige samarbeidsklimaet og de stadig dårligere arbeidsforholdene representantene i mellom i kommunestyret, skrev DRM24's politiske kommentator forleden dag.

Tirsdag kveld avsluttet ordfører Monica Myrvold Berg kommunestyremøtet med å gjøre nettopp det - og refset politikerne for den såpeoperaen av konflikter og karakteristikker som har preget mediebildet i uka som har gått.

- Jeg har behov for å si noe om hvordan vi som politikere omtaler hverandre. Og jeg sier det på bakgrunn av de siste dagers medieomtale, innledet ordføreren, og fortsatte:

- Jeg har behov for å minne om at vi folkevalgte er forbilder i den offentlige debatten.Vi er representanter for det norske folkestyret og vi har derfor et ansvar for å omtale hverandre på en respektfull måte. Jeg forutsetter og forventer at vi alle i fortsettelsen opptrer på en måte som fremmer en konstruktiv og tillitsvekkende offentlig debatt.

Ordføreren nevnte ingen med navn, men en av de som har måtte stå i vinden den siste uka er MDG's gruppeleder Cathrin Janøy for måten hun omtalte varaordfører Ståle Sørensen på i en epost. Også Venstres gruppeleder Herman Ekle Lund har vært i hardt vær etter kritikk for «udemokratisk opptreden» i forbindelse med konflikten med Sørensen.

Janøy: - Hadde lyst til å klappe

Janøy (bildet) uttaler til DRM24 at hun ikke oppfattet tordentalen som addressert til henne, og at hun slutter opp om ordførerens tydelige appell.

- Jeg stiller meg 100% bak henne og setter ekstremt stor pris på hennes oppgjør. I dag tok hun på seg ledertrøya og jeg hadde lyst til å klappe! MDG tar ansvar og er ferdig med fortida for lenge siden, uttaler Janøy til DRM24.

- Oppfatter du eposten du sendte til Sørensen som utslagsgivende?

- Hun rettet oppmerksomheten mot offentlige oppgjør. Men samtidig har jeg ingen problemer med å ta opp henda og si at jeg ikke vil være en del av denne offentlige skittkastingen lenger og ta på meg ansvar for at den offentlige debatten skal være konstruktiv. Jeg vil takke ordfører dypt for at hun tok et oppgjør med oss alle, sier Janøy.

Ståle Sørensen uttaler til DRM24 at han satte pris på oppgjøret og at han har etterlyst dette lenge. Herman Ekle Lund er fortsatt sykemeldt, og var ikke tilstede i kommunestyremøtet tirsdag.

Her er hele talen til ordføreren:

Kjære kommunestyre. Jeg har behov for å si noe om hvordan vi som politikere omtaler hverandre. Og jeg sier det på bakgrunn av de siste dagers medieomtale. Selv om det har vært mange harde politske tak i den perioden vi snart har lagt bak oss så har vi i alle hovedsak greid å skille sak og person. I dag er et godt bevis på det og at vi har også veldig stor høyde under taket og tar mye med glimt i øyet. Vi har omtalt hverandre med respekt. Og jeg har lyst til å si, la det ikke være tvil, det er hovedinntrykket. Men så har vi den siste tiden sett noen få unntak, og jeg har derfor behov for å minne om at vi folkevalgte - vi er forbilder i den offentlige debatten. Vi er representanter for det norske folkestyret og vi har derfor et ansvar for å omtale hverandre på en respektfull måte. Jeg forutsetter og forventer at vi alle i fortsettelsen opptrer på en måte som fremmer en konstruktiv og tillitsvekkende offentlig debatt. Det er en tydelig appell fra meg som ordfører til dere.

Powered by Labrador CMS