FØRTE AN: Tidligere drammensordfører Monica Myrvold Berg «førte an i Arbeiderpartiets gjenoppstandelse» i drammenspolitikken, skriver DRM24's politiske kommentator.

Arbeiderpartiet tilbake som gjenkjenn­bart opposisjonsparti i Drammen?

Publisert Sist oppdatert

MENINGER: Til forskjell fra forrige formannskapsmøte i Drammen, skal jeg gi politikerne ros. Onsdagens møte var av det konstruktive slaget med saklig politisk uenighet uten sjikanerende uttalelser og kommentarer om politiske kolleger. Til og med debatten om kameraovervåkning i Drammen sentrum og en ny parkeringsstrategi, som kunne ha utartet, gikk utelukkende på politiske argumenter.

Det er likevel tre hovedsaker jeg vil ta med meg fra dette formannskapsmøtet:

Jeg har tidligere kritisert både politikerne, Byen Vår Drammen og Drammen Næringslivsforening for å ha hatt altfor høytsvevende tanker og ambisjoner for Drammen ved å proklamere at Drammen skal bli Norges beste by på en rekke ulike områder, eller sammenliknet Drammen med for eksempel København og Venezia når det gjelder aktiviteter og broer.

Da lederen fra Byen Vår Drammen, Tom Søgård, onsdag orienterte formannskapet om prosjektet «Attraktive Drammen» er det tilfredsstillende å oppleve at Søgård, og dermed trolig de fleste andre, etter hvert har skjønt at det enkleste er det best og at det lønner seg å ha bena trygt plantet på bakken.

«Attraktive Drammen» har nemlig nå tatt lærdom fra Hamar og Bergen når det gjelder nye aktiviteter i Drammen sentrum, og for ny promotering og skilting internt i byen vår. Det er altså ikke nødvendig hverken å være best i landet eller å se til det store utland for å finne gode tips til aktiviteter i Drammen.

Tidligere ordfører Monica Myrvold Berg førte an i Arbeiderpartiets gjenoppstandelse

Det andre inntrykket jeg sitter igjen med etter formannskapsmøtet, er at Arbeiderpartiet endelig ser ut til å ha våknet til live igjen i Drammen. Særlig i saken, som var oppe om fremtidige områder for nødvendige økonomiske kutt i kommunen, viste Arbeiderpartiet seg som det ansvarlige styringspartiet vi har vært vant med å oppleve.

I den forbindelse var det også meget interessant at det nettopp var tidligere ordfører, Monica Myrvold Berg, som førte an i Arbeiderpartiets gjenoppstandelse.

Det ble også for meg i løpet av møtet mer og mer tydelig at Arbeiderpartiet nå er i ferd med å fri seg fra favnen til Venstre, SV og MDG, og dermed bli et mer selvstendig og trolig et mer ansvarlig og konstruktivt opposisjonsparti i Drammen.

Som uavhengig politisk kommentator er min oppgave hverken å bli populær eller upopulær blant kommunepolitikerne. Min lojalitet vil alltid ligge hos leserne og i journalistikken.

At Venstre og Herman Ekle Lund er de som oftest gir uttrykk for at de ikke er særlig glad i det jeg skriver, lever jeg derfor godt med. Herman Ekle Lund blir derfor trolig ikke noe mer glad i de politiske kommentarene her i DRM24 i dag. Jeg lar det likevel stå til.

Etter å ha overvært onsdagens møte i Formannskapet, lurer jeg på om Venstre og Herman Ekle Lund har som mål om å bli nedstemt i flest mulige saker. For meg virker det som om Venstre og Herman Ekle Lund i veldig mange saker ikke har gjennomtenkt sine utallige endrings- og tilleggsforslag, før de blir lagt på bordet.

Jeg mener på ingen måte at Venstre og Herman Ekle Lund skal gå bort fra sine politiske standpunkter, men resultatet nå blir mye prat, men liten innflytelse.

Se formannskapsmøtet her:

Powered by Labrador CMS