F.v. toppkandidatene Anita Nesse Røisli, Lars Viko Gaupset, Kari Palm og Cathrin Janøy.

Disse stiller til valg for Miljøpartiet i Drammen

- Det grønne prosjektet til MDG er så mye større enn meg som menneske.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Drammen MDG valgte på tirsdag sine kandidater til kommunestyrevalget i høst.

Øverst troner dagens gruppeleder Cathrin Janøy etterfulgt av representant Kari Palm. Nominasjonsmøte valgte å kumulere de fire øverste kandidatene til høstens kommunevalg, og ambisjonen er få fire kandidater inn i kommunestyret.

Dermed satser partiet på å få inn Cathrin Janøy (40) fra Krokstadelva og Kari Palm (73) fra Bragernes, i tillegg til tidligere MDG-partisekretær Lars Gaupset (38) fra Gulskogen og Anita Nesse Røisli (30) fra Strømsø.

- Nominasjonskomiteen har valgt å vektlegge videreføringen av den verdifulle kompetansen noen av våre mest sentrale politikere har fått opparbeidet seg i løpet av perioden. I tillegg har vi fått med oss nye personligheter, som tar med seg en variert erfaring fra både næringslivet, forvaltning og frivilligheten, sier leder i nominasjonskomiteen, Magnus Thun i en pressemelding.

Partiets nyvalgte førstekandidat Cathrin Janøy sier hun er beæret over tilliten til å fronte partiet til valget.

- Jeg er villig fordi det grønne prosjektet til MDG er så mye større enn meg som menneske!

Hun trekker frem at vi må ha med oss barnas perspektiv i alle saker.

- Derfor går vi til valg på markagrense rundt hele kommunen, mer og ikke mindre natur, slik som AP og Høyre legger opp til i kommende arealplan. Vi vil ha en egen verneplan for Drammensfjorden. Vi vil også stoppe raseringen av kulturhistoriske miljøer og bygninger i Drammen. Altfor ofte går økonomiske interesser foran vernehensyn og stedsidentitet. Vi vil ha en sosial og menneskevennlig byutvikling ved å redusere biltrafikken i byen og de levekårsutsatte områdene på Strømsø for å gi mer plass til mer byliv, grønne parker og trær. Vi vil ha gode vilkår for frivilligheten og næringslivet, satse på kulturlivet, og sikre alle barn tilgang til fritidsaktiviteter gjennom støtteordninger, sier Janøy.

Hun trekker frem «de mange sterke kandidatene som har valgt å stille opp for partiet, som med sitt ulike engasjement, erfaring og kunnskap, gir MDG mulighet til å breie seg ut politisk».

- Det er mye som står på spill for natur og miljø i Drammen. MDG er klare for å handle der andre partier er handlingslammet! MDG vil ha makt for å få gjennomslag for mennesker og miljø, og vi trenger et stort MDG for å sikre gjennomslag i arealplanen som ligger til politisk behandling.

Kandidatene på topp ti er som følger:

Cathrin Janøy - 1982 - Krokstadelva
Kari Palm - 1949 - Bragernes
Lars Viko Gaupset - 1984 - Gulskogen
Anita Nesse Røisli - 1992 - Strømsø
Marie Stenstadvold - 1973 - Kobbervikdalen
Ivar Hølaas - 1981 - Åssiden
Silje Sæther - 2004 - Strøtvet
Amalie Sophia Mehren - 2004 - Krokstadelva
Håkon Holm Solberg - 1978 - Gulskogen
Halldis Christiansen Sørby - 1961 - Skoger

Powered by Labrador CMS