FERDIG SOM AP-TOPP: Eivind Knudsen (32) gir som gruppeleder i Drammen Ap.

Eivind Knudsen trekker seg fra toppvervet:
- Totalbelastningen har vært for stor

Arbeiderpartiets gruppeleder kaster inn håndkleet. Lina Strandbråthen tar over stafettpinnen i kommunestyret.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: - Etter lengre tid i tenkeboksen, gode samtaler med partikolleger, de hjemme og et forslag til budsjett for 2022-2025 som fortsetter å peke på store utfordringer innafor tjenesteområdene i Helse, sosial og omsorg, har jeg landa på at det er riktig og gi seg som gruppeleder og ha hovedfokus på jobben som utvalgsleder, uttaler Knudsen i en pressemelding torsdag kveld.

Han peker på totalbelastningen som gruppeleder, hovedutvalgsleder og småbarnspappa som hovedårsaken til at han nå velger å trekke seg fra toppvervet, fire år etter at han overtok rollen som gruppeleder for Drammen Ap for første gang.

HAR VÆRT I TENKEBOKSEN: - I jobben har jeg og møtt utrolig mange flotte mennesker i kommunen vår. Folk som vil gjøre kommunen vår bedre og som bidrar til det hver dag. De fine folka finnes det heldigvis mange av også innafor tjenestene jeg nå skal ha fullt fokus på å videreutvikle, uttaler Eivind Knudsen.

- Å være gruppeleder er en jobb du har 24/7, det gir også noen utfordringer på hjemmebane. Jeg er pappa til tvillinger på 2 ½ år, og har en samboer som også har et viktig lederverv i fagforbundet, som medfører en del reise og jobb på kveldstid. Det er klart at den totale belastningen har vært stor, sier Knudsen.

- Dette er noe jeg har tenkt på over flere måneder, men med rådmannens budsjettforslag er det naturlig å ta dette grepet nå, sier han.

Prioriterer fokus på utvalg for helse, sosial og omsorg

Knudsen sier at det nå blir fullt fokus på rollen som leder for hovedutvalget for Helse, sosial og omsorg.

- Jeg kommer neppe til å jobbe mindre, men det er en fordel å slippe å ha fokus på alt sammen hele tiden. Nå kan jeg rette fokus mot noen av de viktigste oppgavene for kommunen de neste åra.

- Vi skal i gang med et viktig temaplanarbeid, og har på tross av stram økonomi, også muligheter til å ta lederskap innafor områder som velferdsteknologi, heltid og tjenesteutvikling, sier Knudsen.

- Det har vært spennende, interessant og ikke minst har jeg vært svært privilegert som har fått mulighet til å fronte Drammen Arbeiderpartis politikk både i opposisjon og i posisjon, sier Eivind Knudsen.

Strandbråthen tar over

Lina Strandbråthen, som også har tatt over vervet som felles supergruppeleder for posisjonspartiene etter Senterpartiets Simon Nordanger, blir nå også Drammen Ap's nye gruppeleder.

- Drammen Arbeiderparti har heldigvis mange dyktige tillitsvalgte, og det er veldig enkelt å overlate ansvaret til Lina Strandbråthen som gruppeleder. Vi har jobba tett sammen gjennom mange år, og Drammen Ap er i gode hender med henne som gruppeleder. Jeg gleder meg til å jobbe med henne som leder av gruppa vår, sier Knudsen.

BLIR «DOBBELT» GRUPPELEDER: Lina Strandbråthen (26).
Powered by Labrador CMS