Heia Konnerud IL!

Publisert Sist oppdatert

KOMMENTAR: At det bor mange «vettuge» mennesker på Konnerud har jeg alltid visst, men det er likevel godt å få det bekreftet.

Hege Mortensen fra Konnerud er advokat og leder i Norges Skiforbunds (NSF) etiske komite, og ifølge VG tok hun et kraftig, og etter min mening helt riktig oppgjør med skipresident Tove Moe Dyrhaugs lønn under skitinget i Bodø i helgen.

Der ble det likevel vedtatt at skipresidenten skal ha en lønn på 1,7 millioner kroner. Jeg gjentar 1,7 millioner kroner.

Vedtaket ble gjort etter at den sammen skipresidenten tidligere under forhandlingene på skitinget hadde redegjort for forbundets meget dårlige økonomi. Enkelte har til og med spekulert i om NSF vil kunne gå konkurs dersom økonomien ikke blir rettet opp i løpet av kort tid. Store underskudd i de forskjellige skigrenene og sponsortørke gjør den økonomiske situasjonen meget kritisk. Likevel sa altså flertallet på skitinget ja til at deres egen president skal få en lønn på 1,7 millioner kroner.

Vedtaket om skipresidentens lønn kom opp under valgdebatten der Tove Moe Dyrhaug var innstilt uten motkandidat. Argumentene fra flertallet når det gjaldt å si ja til lønnsforhøyelsen, var at et presidentvalg ikke var tid og sted for å stemme over presidentlønnen. Ren og skjær feighet og ansvarsfraskrivelse fra flertallet på skitinget, etter min mening.

Det er helt ubegripelig at flertallet av presumtive voksne oppgående personer fra den store frivillige skifamilien i Norge ikke skjønner at det er helt hinsides å betale sin president hele 1,7 millioner kroner i lønn.

At en heltids skipresident i en stor frivillig organisasjon får en lønn det er mulig å leve av, er greit. Men Tove Moe Dyrhaugs uttalelser til VG etter at hun var gjenvalgt tyder ikke på at hun er i nærheten av å skjønne hva «grasrota» i det som skal være hennes egen bevegelse mener.

Det høres nærmest ut som om skipresidenten lever i sin helt egen verden, og ikke har fått med seg et ord av den debatten som foregår i resten av Norge når det for eksempel gjelder det meget store frafallet av barn og unge fra idretten på grunn av dårligere familieøkonomi. Skipresidenten og flertallet på skitinget mener tydeligvis at det er viktig å gi seg selv en astronomisk høy lønn fremfor å ta en debatt om hvor det er ansvarlig å legge lønnsnivået i en stor frivillig organisasjon.

Konneruds Hege Mortensen traff vel spikeren på hodet da hun i debatten sa følgende: «Vi i Konnerud pleier å si at vi har en annen valuta. Vi regner kostnader i hvor mange vafler som selges. Jeg vet det er en annen (valuta) i Norges Skiforbund, men vi har ikke råd til den type godtgjørelse i forbundet, heller».

Det er altså ikke bare på grunn av Kristine Stavås Skistads holdninger og prestasjoner i skiløypa det er grunn til å hylle skigruppa i Konnerud IL. Mens flertallet på skitinget tydeligvis har problemer med å stave navnet på den komiteen Hege Mortensen fra Konnerud leder, er Konnerudgjengen tydeligvis også opptatt av det som foregår utenfor sporet i idretten deres.

Kanskje trenger skiNorges øverste valgte representanter mer trening i etikk og samfunnsforståelse enn det skiløperne trenger trening i skøyting og staking.

Heia Konnerud IL.

(For orden skyld: Kommentatoren er bosatt på Konnerud og medlem av Konnerud Idrettslag).

Powered by Labrador CMS