SKILSMISSE: Lars Stenberg (t.v.) og Lars Krogsund (t.h.) har gått hver sin vei - sistnevnte blir nå uavhengig representant i kommunestyret, mens førstnevnte skal representere det opprinnelige Industri- og Næringspartiet.

INP i Drammen splittes - blir uavhengig i kommunestyret

Mesteparten av lokallaget følger deler av den sentrale ledelsen over i det nystiftede Det Norske Industripartiet etter internt bråk. Det betyr i praksis at en av to representanter i kommunestyret nå blir uavhengig.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: - Styret i Drammen INP har i styremøte 19/2 vedtatt, mot 1 stemme, å melde oss ut av INP, heter det i en pressemelding utgått fra det tidligere styre i Drammen INP mandag kveld.

- Hendelser de siste ukene har medført stor misnøye i Drammen INPs styre. Vi synes ikke at håndteringen hverken i media eller internt i partiet, har svart til forventningene. I Drammen vil dette vedtaket føre til en splittelse av INP sin gruppe i kommunestyret. De som melder seg ut av INP vil stille som uavhengige representanter i kommunestyret, heter det i pressemeldingen.

Leder i Drammen INP, Lars Stenberg, blir imidlertid sittende som representant i det opprinnelige partiet.

Vil forholde seg til partiprogrammet

I pressemeldingen utsendt av INP's andre kommunestyrerepresentant, Lars Krogsund, heter det at «et flertall i styret i Drammen INP ser ingen annen løsning enn å bryte med et parti som i for liten grad promoterer aktuelle politiske saker, og ikke etterlever egne postulater om demokratiske prosesser opp mot valg i partiorganisasjonen».

- Tilliten til, at det som blir uttalt, blir fulgt opp med reell handling, er dessverre ikke lenger til stede, skriver styremedlemmene, som alle melder melder overgang til Det Norske Industripartiet, DNI.

Det vil trolig ikke føre til at politikken endrer kurs. Det nye partiet beskrives også som blokk-uavhengig, men er  «mer likt med det opprinnelige INP, både med hensyn til partidynamikk og opprinnelig tenkemåte».

- Det er med tungt hjerte ovenfor våre velgere og etter grundige vurderinger at vi har tatt vår avgjørelse. Vi lover at vi fortsatt kommer til å fremme god politikk basert på partiprogrammet vi gitt til valg på, står det i pressemeldingen.

Pressemeldingen er signert Trond Sydtskow, Lars Krogsund, Jan Ivar Nygårsvold Ingebretsen, Lone M. Hansen, Anne Karin Lorentzen, Ronny Fjeld og Svein Arild Aaserud.

Powered by Labrador CMS