MANGE UTSKIFTINGER: Slitasjen har vært stor på rødgrønn side av kommunestyresalen etter valget.
MANGE UTSKIFTINGER: Slitasjen har vært stor på rødgrønn side av kommunestyresalen etter valget.

MENINGER: Ulf Erik Knudsen
Gruppeleder, Fremskrittspartiet

Kaos-kameratenes stol-lek

- At tre topp-politikere fratrer sentrale verv kan jeg ikke huske ha skjedd i Drammen i moderne tid, skriver Frp's Ulf Erik Knudsen i et leserinnlegg.

MENINGER: I forrige uke fikk vi nyheten om at Arbeiderpartiets gruppeleder Eivind Knudsen gikk av. Jobben som gruppeleder var blitt for mye for ham ved siden av ledervervet i hovedutvalget for helse og sosial.

Avgangen er den siste i en serie av politiske avganger og partibytter i de «styrende» partier i Drammen kommune. Jeg bruker bevisst anførselsteg på «styrende» da det fremstår som kommunen i stor grad mangler politisk styring.

Tidligere har vi sett «supergruppeleder» Simon Nordanger (Sp) kaste kortene som heltids politiker og gå inn i familiebedriften. Ledervervet i teknisk hovedutvalg ble for mye for Gro Nyhus (Sp) - også hun trakk seg. At tre topp-politikere fratrer sentrale verv kan jeg ikke huske ha skjedd i Drammen i moderne tid.

Dette kommer i tillegg til betydelige interne stridigheter i posisjonspartiene, som har medført flere partibytter mellom MDG, Ap, SV og Venstre. Det er ikke uvanlig at en eller to politikere bytter parti i løpet av en periode, men sammen med betydelige reorganiseringer på topp-plan fremstår det nærmest som Ap, SV, Venstre, SP og MDG driver med stol-leken.

Dette gir en betydelig uro i den politiske styringen – og det forsterkere inntrykke av kaos. De fleste har jo fått med seg at kommunen under rød-grønt styre er ute å kjøre økonomisk – og at flertallsparttiene så langt ikke har oppnådd annet enn å kjøre oss dypere i den økonomiske hengemyra.

Av
Ulf Erik Knudsen
Gruppeleder, Drammen FrP

Powered by Labrador CMS