STÅR FREM: - At du står frem som spilleavhengig krever mot, skriver DRM24's politiske kommentator om Eivind Knudsens åpenhet og kaller det «et viktig skritt i riktig retning for både han selv og andre som sliter med de samme problemene».
STÅR FREM: - At du står frem som spilleavhengig krever mot, skriver DRM24's politiske kommentator om Eivind Knudsens åpenhet og kaller det «et viktig skritt i riktig retning for både han selv og andre som sliter med de samme problemene».

Kjære Eivind Knudsen

KOMMENTAR: Som medmenneske skal Eivind Knudsen ha stor sympati og alle gode ønsker. Som politiker skal han behandles som alle andre av sine kolleger i kommunestyret.

Publisert Sist oppdatert

Jeg har aldri før i en politisk kommentar brukt ordet kjære, men i dag er det på sin plass med forsonende og gode ord til personen Eivind Knudsen, og det er oppriktig ment, på lik linje med det alle dine politiske kolleger i Drammen kommunestyre sier. At du står frem som spilleavhengig krever mot.

At du har strevd med dette problemet i 15 år og likevel har klart å bevare din integritet som politiker sier mye om din kvalitet. Du er fortsatt ung. Du har kanskje dine beste år foran deg, og det er ikke tvil om at drammenspolitikken og Arbeiderpartiet har behov for en sterk og frisk Eivind Knudsen til å være med på å fronte utviklingen i kommunen.

Håpet nå er derfor at du må få all den hjelp og støtte som trengs for å komme deg ut av de vanskelighetene du er oppe i.

Det er lett for noen og enhver å glemme at norske politikere, uavhengige av parti, og om de er riks- eller lokalpolitikere, er mennesker av kjøtt og blod på linje med alle oss andre. De opplever de samme oppturene og nedturene, får de samme problemene og sykdommene som rammer folk ellers i samfunnet.

Vi har fortsatt en del tabubelagte sykdommer her i landet. Spilleavhengighet er en av dem.

At Eivind Knudsen nå står frem som spilleavhengig og forteller om hva denne sykdommen fører med seg (for det er sykdom det er), bør få oss alle til å stille spørsmålet om det norske samfunnet har tatt dette problemet alvorlig nok. Vi har fortsatt en del tabubelagte sykdommer her i landet. Spilleavhengighet er en av dem.

Eivind Knudsens åpenhet er imidlertid et viktig steg i riktig retning, både for han selv, og for andre som sliter med de samme problemene.

Knudsen er leder av det viktige sektorutvalget for helse og sosialsaker og står på fjerdeplass på Arbeiderpartiets liste foran kommunevalget til høsten. Han sier til oss i DRM24 at sykdommen ikke vil påvirke hans rolle i drammenspolitikken.

Eivind Knudsen selv, hans nærmeste familie og ledelsen i Drammen Arbeiderparti må sammen finne ut hvordan Knutsen skal kombinere det å få behandling for sin spilleavhengighet, samtidig som han skal drive valgkamp og politisk virksomhet på topplan i Drammen.

Som fremtredende kommunepolitiker i Drammen er jeg sikker på at han selv ikke regner med, eller ønsker, å få noen særbehandling i de politiske kampene som vil komme i månedene fremover. Politikk dreier seg om makt og innflytelse og dermed en god porsjon uenighet.

Som medmenneske skal Eivind Knudsen ha stor sympati og alle gode ønsker. Som politiker skal han behandles som alle andre av sine kolleger i kommunestyret.

Uavhengig av Eivind Knudsens situasjon kan det likevel være på sin plass å minne drammenspolitikerne om at saklige, faktaorienterte og ikke personfokuserte/sjikanøse uttalelser i saker som er oppe til debatt og diskusjon, er det velgerne foretrerekker.

Powered by Labrador CMS