GOD MILJØPOLITIKK? Kollektivfeltet står tomt store deler av tiden når det ikke er busser på strekningen, mens bilene blir stående i kø.
GOD MILJØPOLITIKK? Kollektivfeltet står tomt store deler av tiden når det ikke er busser på strekningen, mens bilene blir stående i kø.

Kollektivfeltet opp til politisk behandling: - Dette må stoppes

- Drammen tåler ikke en ny trafikkfadese, mener Fremskrittspartiet som nå setter det nye kollektivfeltet i Kreftings gate på agendaen i fylkestinget.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: - Det er Viken fylkeskommune som har siste ordet i denne saken, og da er det naturlig at vi tar opp saken der. Det er Senterpartiet og MDG som her har avgjørende myndighetet, sier gruppeleder i Viken Frp, Lavrans Kierulf til DRM24.

Han viser til at saken ikke tidligere har vært oppe til politisk behandling.

- Dette er noe posisjonspartiene eller administrasjonen har kokt sammen på bakrommet, og da får vi slike eksempler. Man skulle jo tro at fylkesrådet i det minste var orientert, men det er det altså ikke, sier Kierulf.

Han trekker frem flere skrekkeksempler på tilsvarende tiltak i regi av fylkeskommunen de siste årene.

- Alle husker jo hvordan det gikk med det berømte lyskrysset ved Holmenbrua, også iverksatt av hensyn til bussen, som til slutt måtte fjernes da det skapte køkaos. Vi registrerer at til og med Statens Vegvesen har advart mot dette, og det må derfor avsluttes fortest mulig. Vi tåler ikke en ny fadese, sier Kierulf.

Han viser til at trafikken er svært presset i området fra før.

- Og da kan vi ikke tvinge frem trafikkdempende tiltak på toppen. Dette vil slå negativt ut for alle parter og må stoppes allerede nå, sier Kierulf.


Fylkestinget har møte både onsdag og torsdag.

Powered by Labrador CMS