MENINGER: Sajid Mukhtar
Partiet Sentrum

Partiet Sentrum Drammen støtter flytting av Åskollen-elever til Galterud

MENINGER: Partiet Sentrum Drammen ønsker å uttrykke sin støtte til rådmannens forslag om å overføre elever fra Åskollen til Galterud ungdomsskole. Vi er enige i at skoler ideelt sett bør være nær der barn bor. Men i mangel av en praktisk og økonomisk gjennomførbar løsning på kort sikt, mener vi at rådmannens forslag er det mest fornuftige valget.

Dette forslaget fremmer ikke bare økonomisk fornuft, men potensielt også mangfold og integrering. I utgangspunktet bør ikke mangfold og integrering brukes som argumenter eller motargumenter i en slik sak, men når løsningen også er økonomisk fornuftig, blir økt mangfold en viktig bonus.

Simon Nordanger fra Senterpartiet har uttalt at elevene kan bli "gisler" i denne situasjonen. Vi mener at denne uttalelsen er misvisende og unødvendig alarmerende. Elevene er ikke gisler, men samfunnets fremtid. De fortjener en utdanning som forbereder dem på det mangfoldige og globaliserte samfunnet vi lever i. Videre, Nordangers kommentar kan tolkes som en mangel på respekt for Galterud-elevene og undervurderer deres evne til å være del av en vellykket, integrert skole. Vi bør anerkjenne den positive rollen hver elev kan spille i et mangfoldig skolemiljø, uavhengig av deres geografiske opprinnelse.

Fremskrittspartiets Lavran Kiurulf har også uttrykt motstand mot dette forslaget. Vi vil gjerne understreke at argumenter om mangfold og integrering ikke skal brukes som motargumenter. Vi bør omfavne denne muligheten til å øke mangfoldet i skolemiljøet, ikke avvise den.

Vi mener at flyttingen av elever fra Åskollen til Galterud ungdomsskole vil være til barnas fordel. Det vil gi dem en bedre læringsopplevelse med mer plass, bedre fasiliteter og en mer variert elevmasse.

Partiet Sentrum Drammen vil fortsette å arbeide for et skolemiljø som fremmer mangfold, integrering og en økonomisk bærekraftig løsning for fremtidens skolestruktur. Vi oppfordrer våre politiske kollegaer til å se potensialet i dette forslaget, og vi ønsker en konstruktiv dialog for å sikre det beste resultatet for våre elever og samfunn.

Av
Sajid Mukhtar
Partiet Sentrum

Powered by Labrador CMS