MUNNHUGGERI: Drammens Høyres Fredrik Haaning og Drammen Ap's Ståle Sørensen.
MUNNHUGGERI: Drammens Høyres Fredrik Haaning og Drammen Ap's Ståle Sørensen.

Sørensen om Haaning-utspill på Facebook:
- Lavmål. Høyre bør beklage

Reaksjonene lot ikke vente på seg Høyres forrige ordførerkandidat i Drammen, riktignok i en spøkefull tone, tok til orde for en «etterlengtet skilsmisse» mellom gamle Drammen og Nedre Eiker.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Ifølge Haaning er det nemlig ikke bare opprørsk stemning blant enkelte på Eiker-bygda.

- Mange av «gamle» Drammen kommunes innbyggere er lut lei av sutringen fra noen av innbyggerne i den tidligere ROBEK-kommunen, skriver Haaning i innlegget.

Innlegget kommer i kjølvannet av reaksjonene etter at kommunestyret valgte å utsette byggingen av nytt sykehjem i Krokstadelva som følge av kommunens anstrengte økonomi.

Flere mener innlegget ikke hører hjemme fra en politiker som representerer hele kommunen, blant dem varaordfører og Ap-politiker Ståle Sørensen.

- Denne uttalelsen fra Høyres tidligere ordførerkandidat og nåværende formannskapsmedlem er såpass lavmål i forhold til det å bygge tillit og felleskap i en ny storkommune at den bør beklages av Drammen Høyres gruppeleder Kristin Surlien, langer Sørensen ut.

- Øker konfliktnivået

Sørensen mener Haaning bidrar til å øke konfliktnivået og undergrave samholdet man er avhengige av for å skape en ny velfungerende kommune.

- Når man er sentralt tillitsvalgt i en ny stor kommune så kan man rett og slett ikke be store deler av kommunens innbyggere ryke og reise selv om det er med litt glimt i øyet, uttaler Haaning.

I samme facebook-tråd uttaler Haaning at «poenget er å belyse at en utsettelse av utlysning av totalentreprise midt i «den perfekte storm» er uklokt. Hvis det provoserer så mange innbyggere i tidligere Nedre Eiker bør man tenke seg om».

Her er hele Haanings innlegg:


Ja, la Nedre Eiker kommune gjennoppstå, og slippe ut av «nye» Drammens klamme favn! Store deler av tidligere Nedre Eikers innbyggere vil tilbake til fordums tider.Det ønsket bør de få oppfylt! Mange av «gamle» Drammen kommunes innbyggere er lut lei av sutringen fra noen av innbyggerne i den tidligere ROBEK-kommunen. «Alt var mye bedre før og nå får vi ikke engang sykehjemmet som var «rosinen i pølsa» for å bli med i «nye» Drammen», skriker noen.At Europa er i krig, at verdenssituasjonen ligner skremmende på 1930-tallet, global energikrise, inflasjon som går rett til himmels og byggekostnader ute av kontroll, biter ikke på standhaftige eikerværinger. Sykehjemmet skal bygges nå, uansett om det koster 800 millioner eller 2 milliarder. Uansett om en eneste entreprenør vil legge inn anbud på jobben, slik situasjonen er nå, eller ikke.Vente noen måneder for å se an utviklingen? « Nei, nei, nei!!! Det skal bygges nå.» Vi var jo lovet det av ordfører Bent Inge Bye. Ja, la Nedre Eiker kommune gjennoppstå. En folkeavstemming i «gamle» Drammen vil nok legitimere en etterlengtet skilsmisse.

Powered by Labrador CMS