FERDIG: Åse Lund, Rune Kjeldstad og Rosé Jahanfarah går alle ut av kommunestyret.
FERDIG: Åse Lund, Rune Kjeldstad og Rosé Jahanfarah går alle ut av kommunestyret.

Store utskiftinger i Drammen SV

Valglista for neste års kommunevalg innebærer store endringer. Tre av fire toppkandidater gir seg.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Det opplyser lokallaget i en pressemelding, etter at valgkomiteen nå har gjort sitt. Det er fra før kjent at dagens gruppeleder og SV-veteran Rune Kjeldsen ikke tar gjenvalg. Han har imidlertid satt sitt preg på nominasjonslisten som presenteres, som medlem i valgkomitten.

Med Kjeldsen ut av politikken følger imidlertid også kommunestyrerepresentantene Åse Lund og Rosé Jahanfarah.

Samtidig rykker dagens eneste gjenværende representant, Tony Burner (bildet), opp til førsteplassen på lista og blir med det etter alt å dømme ny gruppeleder i kommunestyregruppa.

- Nominasjonskomiteen foreslår ei liste med en god blanding av erfaring fra kommunestyrearbeid og nye personer uten slik erfaring. Det betyr både fornying og kontinuitet i kommunestyregruppa. Lista består av godt skolerte kandidater som på en god måte kan fremmes SVs politikk i det nye kommunestyret, uttaler Drammen SV i en pressemelding.

- Nominasjonskomiteen foreslår å kumulere de tre første plassene på lista og vil utfordre nominasjonsmøtet til å vurdere å utvide det til fire representanter.

Dette sier nominasjonskomiteen om toppkandidatene:


Tony Burner har i inneværende periode vist en fremragende arbeidskapasitet og forståelse for SVs politikk både lokalt og sentralt. Tony er en allround politiker og har gjort en god jobb i Hovedutvalget for Helse, sosial og omsorg.

Sahar Madahian foreslås på andreplass på lista. Sahar har i flere år vært nestleder i lokallaget og er SVs representant i 8.mars komiteen. Sahar er opptatt av kvinners rettigheter og kampen for likestilling og rettferdighet. Sahar er i inneværende periode vara til flere hovedutvalg.

Kjetil Balog foreslås på tredjeplass. Kjetil sitter i denne perioden i Teknisk hovedutvalg hvor han gjør en god jobb for kommunen og SV. Kjetil nyter stor respekt blant de andre medlemmene av hovedutvalget, alltid godt forberedt og saklig i utøvelse av sin gjerning. Kjetil er trygg i SVs politikk lokalt som sentralt og kan bekle ulike verv i kommunestyret.

Ida Elise Kortvedt Solbakken er ny i kommunepolitikken, vi er glad for hennes engasjement og er sikre på at hun vil være et friskt pust i kommunestyret. Hun foreslås på fjerde plass.

Sigve Grøndal Fredriksen er ungdomskandidaten på lista. Sigve studerer psykologi og jobber deltid SV sentralt. Sigve foreslås på femte plass.


Her er hele lista:

1Tony Burner1980
2Sahar Madahian1976
3Kjetil Balog1983
4Ida Elise Kortvedt Solbakken1990
5Sigve Grøndal Fredriksen2002
6Reidun Eli Nylehn1977
7Sverre-Kjetil Nyhus1982
8Tove Fjerdingstad1963
9Tor Ivar Henriksen1981
10Hanna Arnfinsen
11Sadi Emeci1967
12Ellen Cathrine Orsteen1963
13Stian Berg1974
14Johanna Kristin Wold1998
15Brede Holst1951
16Amanda Marie Ellstrøm1990
17Fredrik Jagland Kjeldsen1976
18Kine Sperre Horsbøl
19Roger Andersen1965
20Unni Østbye Strand1973
21Ingvild Larsegård Østvold1985
22Marianne Thoresen1964
23Eirin Tønseth1991
24Eva Smaavik1962

Powered by Labrador CMS