Sylvi på torget: - Den verste regjeringa Norge har hatt etter krigen

Det var mange fremmøtte som ville høre Frp-lederen i sola på Strømsø Torg 1. mai.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Fremskrittspartiets ledere, fra Carl I. Hagen til Siv Jensen og de siste årene, Sylvi Listhaug, har gjort det til en tradisjon å tale i Drammen, på det partiet selv er nøye med å presisere er Arbeidernes, og ikke Arbeiderpartiets dag, 1. mai.

Og mens det på Bragernes Torg i år ikke var noen rikspolitiske profiler fra venstresiden, stjal dermed Listhaug all oppmerksomheten fra den riksdekkende pressen som hadde tatt turen til Drammen.

Leder i Drammen Frp, Jon Helgheim, gikk først på talerstolen og varmet opp de fremmøtte med krass kritikk mot regjeringens manglende satsingsvilje på Drammen, enten det er gjennom samferdsel og nasjonal transportplan, integreringspolitikk eller ungdomskriminalitet.

Gruppeleder i Viken Frp Lavrans Kierulf introduserte deretter partileder Sylvi Listhaug, som i omlag 30 minutter hamret løs på Støre-regjeringen til tilhørernes store fornøyelse. Det ble ikke lansert de store nyhetene fra talerstolen i Drammen - de fremmøtte fikk høre Frp-retorikk i kjent stil og var åpenbart fornøyd med det.

Eksploderende ungdomskriminalitet, drapsbølger og svenske tilstander var blant det Frp hadde løsningen for, mens Ap og LO fikk passet påskrevet for dyrtid og galopperende priser.

- Noe er spik spenna gale, nå er det nok, tordnet Listhaug.

Men også Høyre måtte tåle kritikk fra Listhaug, knyttet til forslag om innføring av både den ene og den andre avgiften som gjør livet dyrere for folk flest.

Avslutningsvis gikk Listhaug av scenen til blomsteroverrekkelse og jubelbrus etter denne kanonaden:

- Er dere med på laget så skal vi feie ut den verste regjeringa Norge har sett i etterkrigstida neste år!

Jon Helgheim innledet fra scenen på Strømsø Torg, og med et regjeringsskifte neste år er det duket for rikspolitisk comeback for den profilerte drammenseren.
Sylvi Listhaug intervjues av TV2.
Både små og store fans fikk hilse på Listhaug, som delte villig ut selfier.
Lavrans Kierulf booket Sylvi Listhaug på direkten for 1. mai også neste år.
Powered by Labrador CMS