HJERTESAK: Per Holter-Schøyen (t.h.), franchisetager på Søstrene Grene på Gulskogen, donerte 100.000 kroner på vegne av butikkjeden. Jenters rettigheter er en hjertesak for Søstrene Grene, uttaler Schøyen.
HJERTESAK: Per Holter-Schøyen (t.h.), franchisetager på Søstrene Grene på Gulskogen, donerte 100.000 kroner på vegne av butikkjeden. Jenters rettigheter er en hjertesak for Søstrene Grene, uttaler Schøyen.

Donerte 100.000,- til kampen mot barneekteskap

TV-aksjonen går av stabelen på NRK søndag. Årets innsamling går til Plan International Norges arbeid mot barneekteskap under mottoet «Barn, ikke brud».

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN/NORGE: - Sammen skal vi nå ut til tre millioner mennesker for å få slutt på barneekteskap i de landene der problemet er størst: Bangladesh, Nepal, Malawi, Mali og Niger, uttaler NRK i en pressemelding om årets aksjon. 

- Vi skal jobbe for at jenter får bli på skolen, at barn, unge og eldre får opplæring i jenters rettigheter og i likestilling og at lovverket skal beskytte barn fra å bli giftet bort. Barn skal få være barn, ikke brud.

Lørdag kveld var det samlet inn 47 millioner kroner. Søndag komme bøssebærerne på døra.

Årlig engasjement

En av mange aktører som allerede har gitt en donasjon er butikkjeden Søstrene Grene, som blant annet er på Gulskogen senter. Søstrene Grene har siden 2018 hatt et solid partnerskap med Plan International, som handler om å styrke jenter og unge kvinners kamp ut av fattigdom.

Franchisetager i Drammen, Per Holter-Schøyen, overleverte sjekken på 100.000 kroner på vegne av Søstrene Grene. Han har også deltatt i et ringepanel for å samle inn støtte denne uka.

- Jeg synes at det er en enormt viktig sak å støtte opp om, både som virksomhet og i den enkelte butikken. I 13 av våre norske og 5 svenske butikker har vi dessuten engasjert oss i PLANs arbeid ved at vi har et fadderbarn i hver butikk. I tillegg til å støtte en god sak, er det også noe som vekker stolthet hos den enkelte medarbeider, sier Per Holter-Schøyen.

I tillegg har Søstrene Grene en kolleksjon årlig hvor deler av salget også går til nettopp dette – å bekjempe fattigdom og sikre en trygg fremtid for jenter.

GI TIL ÅRETS TV-AKSJON HER

Powered by Labrador CMS