FEIRING: Leder Jon Helgheim i Drammen Frp kronet en lang og hard kamp med alkoholfri champagne foran Vegvesenets arbeidere mandag kveld.

Feiret seieren over kaoslyskrysset

Omsider er historien om Buskerudbyens største mageplask et avsluttet kapittel. Men blir det en oppfølger?

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Det er antagelig første gang verden har sett en håndfull politikere rushe til for å skåle over demonteringen av et lyskryss.

Men det skjedde altså i Drammen, nærmere bestemt i krysset Telthusgata / Tordenskioldsgate på Strømsø, i 22.00-tiden mandag kveld.

Bakgrunn: Byens mest forhatte lyskryss og flaskehals er historie.

Markering

Fanebærer og lyskryss-motstander Jon Helgheim (Frp) har stått på barrikadene i saken mot lyskrysset siden dag én.

Da nyheten om at lysene skulle slukkes mandag kveld ble kjent, fikk Helgheim trommet sammen partikollegaene for en spontan gledesmarkering av lyskryssets endelikt.

- Fornuften seiret til slutt. Dette har vi jobbet for lenge, og nå skal vi endelig tilbake til normale tilstander i Drammen. Det er det grunn til å feire, sier en strålende fornøyd Helgheim til DRM24.no.

Mot normalt

Det har vært skrevet side opp og side ned om lyskryssets dramatiske ringvirkninger for trafikkavviklingen i Drammen. Om endeløse køer som har forplantet seg over hele byen og forsuret både bilistene og miljøet.

Tirsdag morgen er det ubønnhørlig slutt. Lidelsen for tusenvis av trafikanter i de eksosforpestede køene, er over. 

- Dette er ikke verdens største sak, men den er viktig for alle de som har stått her i kø både formiddag og ettermiddag, og kastet bort timer, dager og uker totalt sett av livene sine, poengterer Helgheim.

Når du kjører på jobb i dag skal korken ved Holmenbrua være borte. Flaskehalsen fjernet. Eller er den det?

- Så lenge arbeidene er ferdig er jeg sikker på at rushtrafikken kommer til å gå mye ryddigere for seg, sier Helgheim.

Evaluering

Statens Vegvesen har lenge holdt kunstig liv i lyskrysset, som må sies å ha levd på lånt tid, til stor frustrasjon i det politiske miljøet i byen.

- Dette er et resultat av at man skulle prioritere bussen på bekostning av bilistene ved å skape kø, kork og kaos. La oss håpe det aldri skjer igjen, sier Helgheim.

I løpet av det neste året skal Vegvesenet evaluere tilbakeføringen, og utrede hvordan trafikkmønsteret utvikler seg etter reverseringen. 

Hva som skjer etter prøveperioden er det ingen som vet svaret på enda. Det endelige punktumet for Drammen mest berømte lyskryss kan derfor ikke bli satt før neste høst.

FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

TILBAKEFØRING: Her er arbeidene i gang med etablering av blant annet forhøyet gangfelt.
SKÅL: Her utbringer Jon Helgheim (midten) en etterlengtet skål for «seieren over lyskrysset» med partikameratene.
MANUELL DIRIGERING: Gjennom natten og kvelden mandag ble trafikken dirigert manuelt forbi stedet mens reverseringsarbeidene pågikk. 
SISTE BLINK? Lyskrysset har stått i gulblink fra klokken 21.00 mandag kveld mens arbeidene har pågått. Klokken 06.00 tirsdag skal det være mørkt.
Powered by Labrador CMS