GIGANT: «Morning Lady» er det største skipet som har passert Svelvikstrømmen i nyere tid.

Kolossens ferd gjennom fjorden i video og bilder

Litt før klokken 06.30 torsdag passerte det koreanske bilskipet Svelvikstrømmen på høyeste vannstand.

Publisert Sist oppdatertKLIKK PÅ VINDUET OVER FOR Å SE VIDEO!

DRAMMEN: Assistert av flere slepebåter og ikke minst en lokalkjent los på brua navigerte den koreanske kjempen seg lekende lett gjennom det trange og grunne farvannet rundt Svelvikstrømmen.

To timer senere var «Morning Lady» lagt til kai på Holmen, omtrent to kailengder større enn selve kaia med sine 232 meter. Deretter starter lossingen av frakten: Biler.

- Det var utrolig gøy å se at så mange hadde møtt opp. Vi prøvde å tute mye så vi fikk litt leven ut av det. Og så er det selvsagt morsomt at vi har satt rekord, forteller los Thomas Høvik til DRM24 etter seilasen.

Fritidsbåter, vannscootere og diverse annet hadde stått opp tidlig for å få med seg seansen, og fulgte ferden videre innover fjorden mot havna.

Reisen gjennom Drammensfjorden var nøye planlagt på forhånd. Bilskipet lå noen timer på vent i Oslofjorden utenfor Breiangen/Rødtangen i grålysningen før den satte kursen videre inn fjorden for å treffe høyvannet perfekt. Med kraftige støt i hornet kunne man høre giganten fra Berger og Holmsbu til Hyggen. Fra Svelvik fikk giganten varm velkomst med både publikum på brygga, pressefotografer og ikke minst selskap på vannet.
Den 32 meter brede ruggen fikk Svelvikferga til å fremstå som en miniatyrbåt, og ruvet i landskapet nesten like høyt som høyspentledningene som går over sundet.
DRM24 kommer tilbake med video fra kolossens ferd gjennom fjorden!
Powered by Labrador CMS