DEKNINGSKART: Lilla/mørkt område viser hvor det er 5G-dekning i dag. Mørkeblått er 4G+, lyseblått vanlig 4G og hvitt områder uten data-dekning.
DEKNINGSKART: Lilla/mørkt område viser hvor det er 5G-dekning i dag. Mørkeblått er 4G+, lyseblått vanlig 4G og hvitt områder uten data-dekning.

Nå kan du surfe med 5G-fart i Drammen

Denne uka åpnet Telenor offisielt sin første basestasjon med 5G-signaler i Drammen - men det er bare én bydel som foreløpig får nyte godt av super-farten.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Og det er Konnerud. Basestasjonen på Tolerud har i sommer blitt brukt til testing i forbindelse med 5G-utbyggingen i Drammen. Men til nå har man ikke fått 5G-fart selv om ikonet har dukket opp i displayet.

Onsdag sendte imidlertid Telenor ut SMS til kundene i området om at 5G var på plass som første sted i Drammen. Det er imidlertid ikke alle Telenor-kunder som får nyte godt av teknologien - for å få 5G, må du foruten å være Telenor-abonnement, også ha en mobiltelefon som er klargjort for 5G.

Dermed er det foreløpig bare Telenor-kundene med 5G-telefoner på Konnerud som dette gjelder. Men Telenor har forsikret om at utbyggingen fortsetter ufortrødent videre, og flere basestasjoner andre steder i kommunen vil åpnes i løpet av høsten.

- Vi blir neppe ferdig før jul, selv om vi har et mål om å bli ferdige i Drammen til nyttår. Så langt er vi i rute i Drammen, sa dekningsdirektør Bjørn Amundsen til DRM24 i juli.

Med 5G på telefonen kan man forvente fra 100 megabit i sekundet og opp til over en gigabit i sekundet.

Av andre steder det er bygget ut 5G på Østlandet, er i deler av Kongsberg og Oslo sentrum.

LES OGSÅ:
Ikke la deg lure dersom du får 5G på mobilen din i Drammen

Powered by Labrador CMS