Nattbussen i gang til julebord-sesongen

Fra 19. november kjører Brakar nattbuss i Drammen igjen. ­

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: – Julebordsesongen starter for fullt nå, og vi er klare til å frakte folk trygt og billig hjem fra byen, sier salgs- og markedssjef Kjersti D. Nordgård i Brakar.

Nattbussen i Drammen ble tatt ut av drift da utestedene stengte på grunn av koronaen i mars i fjor.

Kundegrunnlaget for nattbuss har ikke vært til stede igjen før nå i høst, og i forbindelse med julebordsesongen vil Brakar kjøre i gang nattbusstilbudet igjen.

Konnerud, Kniveåsen og Mjøndalen

Nattbussen kjører natt til lørdag og søndag på linje 4 til Kniveåsen, linje 22 til Konnerud og linje 51 til Mjøndalen. Dette er de samme linjene som kjørte nattbuss før koronaen.

Alle bussene går fra Bragernes Torg klokken 01:15, 02:15 og 03:15.

– Nattbussen er et godt tilbud, og vi skjønner folk har savnet det. Endringer i rutetilbudet tar alltid litt tid å få på plass, så vi er veldig glade for at vi kan kjøre igjen nå. Dette er også ønsket fra både politiet og kommunen, for å få folkemengden ut av sentrum, sier Nordgård.

Vurderer å fortsette i januar

Brakar gjør hele tiden vurderinger i forhold til trafikkgrunnlaget på hvor nattbussene skal kjøre.

– Vi er avhengig av godt belegg, så derfor er det disse tre linjene som har nattbuss nå, men vi ser ikke bort fra at tilbudet kan bli utvidet på sikt, sier Nordgård.

I første omgang vil nattbussen kjøre fra og med helgen 19. november og til med 18. desember.

– Ut fra trafikktallene disse ukene vil vi gjøre en vurdering på om nattbussen kjører videre fra januar av, sier Kjersti D. Nordgård.

Powered by Labrador CMS