Seersuksessen «Toll» er tilbake med ny sesong

Serien har bidratt til rekordhøye søkertall på tollerutdanningen. I tredje sesong av «Toll» får vi innblikk i nye lokasjoner, samt kjente og nye personligheter.

Publisert Sist oppdatert

NORGE: - Vi gleder oss nå over å få vise fram enda mer av hvem vi er, hvilken kompetanse vi har og spennet av oppgaver vi står i. Vi vil rette en stor takk til alle flinke og engasjerte medarbeidere som bidrar inn i denne historiefortellingen, direkte og indirekte. Uten disse hadde vi ikke hatt denne seersuksessen, sier Elisabeth Nedresæter, prosjektansvarlig for TV-serien i Tolletaten.

Nye lokasjoner og ny innsikt

- «Toll» er blitt en unik serie som gir nordmenn en fantastisk innsikt i tollernes hverdag, hvor de går inn i ukjente og risikofylte terreng for å gjøre Norge tryggere, heter det i en pressemelding fra TV2.

I årets sesong får vi se hvordan tollerne jobber når landet gradvis åpner opp, noe som resulterer i at kamerateamet også får mulighet til å utforske nye steder.

Sesongens lokasjoner er mange. Fra forrige sesong kan man kjenne igjen Oslo Lufthavn og Svinesund. I sesong 3 møter vi nye tollere på grenseoverganger som Flisa, Ørje og Helligskogen/Kilpisjärvi.

I tillegg blir vi bedre kjent med tollerne ved Alnabru, Lørenskog, Torp, Svinesund, Magnormoen, Tromsø, Tollaboratoriet og etterretningsdivisjonen.

Har pandemien og alle restriksjoner lagt en demper på smuglertrangen, eller har smuglerne nå funnet andre måter å jobbe på?

Mest populære utdanning i Norge

Det er ingen hemmelighet at sesong 1 og 2 av «Toll» har tiltrukket mange norske seere. I snitt er det hele 655.000 seere som har sett de to sesongene så langt.

«Toll» er blitt en av TV 2s største i kategorien «workplace reality». Det er stor interesse for det samfunnsoppdraget Tolletaten innehar, noe som blant annet har bidratt til skyhøye søkertall på den nye utdanningen.

- At serien inspirerer fikk vi også en bekreftelse på da søkertallene til høyere utdanning ble annonsert tidligere i år. Vårt ferske bachelorstudium toll rangerte som nummer to av Norges mest populære studier, og er nå det studiet med flest søkere per studieplass», sier Kommunikasjonsdirektør i Tolletaten, Kim Gulbrandsen.

«Toll» sesong 3 har premiere på TV 2 Zebra og TV 2 Play mandag 25. oktober.

Powered by Labrador CMS