SANG, SPØRSMÅL OG SKRYT: Elevene på sommerskolen i Drammen fikk statsminister Erna Solberg og kunnskapsminister Guro Melby med på leken.
SANG, SPØRSMÅL OG SKRYT: Elevene på sommerskolen i Drammen fikk statsminister Erna Solberg og kunnskapsminister Guro Melby med på leken.

Statsministeren på sommerskole-besøk: – Et foregangseksempel!

Millioner fra regjeringen har sørget for et kraftig utvidet sommerskoletilbud i nok en corona-preget hjemmesommer. På første dag var både statsminister og kunnskapsminister på plass i Drammen for å høste erfaringer.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Med ordfører Monica Myrvold Berg ventende i spissen for velkomstkomiteen, svingte de sorte regjeringsbilene inn foran Marienlyst skole mandag formiddag.

- Jeg skjønner godt at statsministeren kommer for å se, for dette er et helt fantastisk opplegg. Det er bare å se på hvor mange som har søkt. Jeg er skikkelig stolt av hva man har greid å rigge sammen på så kort tid, sier ordføreren til DRM24.

Sammen med prosjektleder for sommerskolen, Monica Skaane Bakken, fikk delegasjonen fra regjeringskontorene en omvisning for å se hva 9,5 ekstra sommerskole-millioner hadde bidratt til i Elvebyen. Det kommer på toppen av kommunens egen ramme på 1,7 millioner.

- I tillegg til større kurstilbud og flere aktiviteter har sommerskolen utvidet fra tre til fire uker, og har nå også base i både Svelvik og Mjøndalen i tillegg til på Marienlyst, fortalte Bakken.

LES OGSÅ: Utvider sommerskoletilbudet i Drammen

Ekstra viktig i år

Ordføreren fortalte at hun gjerne skulle vært med på sommerskolen selv - og jammen gikk det troll i ord.

Både statsminister, kunnskapsminister og ordfører fikk utfolde seg i praktisk lek og læring med noen av elevene som var i sving med aktiviteter på skolens uteområde.


- Jeg husker jo også når jeg var ung at det var mye sangleker og sånt om sommeren. Det viktige med sommerskolen er at man utvikler seg gjennom en annerledes skolehverdag og lærer ting som samarbeid og koordinering gjennom lek, sier statsministeren til DRM24.- Og kanskje ekstra viktig under nok en corona-sommer?

- Det er ekstra viktig for mange som har mistet tid på skolen, mistet tid med venner og tid på fritidsaktiviteter. Mange barn i byene har ikke et aktivitetstilbud om sommeren, sier Solberg. Hun ble fulgt opp kunnskapsminister Guri Melby.

- Det de fleste barna sier at dem har gledet seg mest til, er å få nye venner. Det er nok ekstra viktig i et år man ikke har fått møtt så mange fra andre klasser og skoler, sier Melby (bildet).

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">FIKK HØRE BARNAS MENING:</span> Kunnskapsminister Guro Melby. Bak til venstre prosjektleder Monica Skaane Bakken.</span>
FIKK HØRE BARNAS MENING: Kunnskapsminister Guro Melby. Bak til venstre prosjektleder Monica Skaane Bakken.

Drammens-skryt

Kriteriene for å få tildelt ekstra sommerskolemidler har rett og slett bare vært at man skal avholde sommerskole. Alle kommuner som ønsket det, ville få penger.

I Drammen har det blant annet resultert i at antall elever som deltar, har økt fra 8-900 til over 2.000.

- Mange har startet opp nå, men Drammen har vært veldig flinke de siste årene, og er gode på å trekke kreftene i lokalsamfunnnet sammen, blant annet gjennom samarbeid med Strømsgodset og frivillige organisasjoner, sier Solberg.Kunnskapsministeren poengterte også at mange har lært av opplegget i Drammen, som er blant dem som har gått foran og har hatt sommerskoletilbud i mange år.

- Jeg tror at den erfaringen har gjort det lettere å lage et større tilbud i år, for det er ingen tvil om at Drammen er en foregangskommune på dette området. Her ser det ut som de har truffet blink utifra det som var hensikten. Vel anvendte penger, var attesten var kunnskapsminister Melby.Dette er blant aktivitetene under sommerskolen:

 • Friluftsskole
 • Internasjonalt kokkekurs
 • Fotballskole
 • Svømmekurs
 • Dansekurs
 • Musikk, dans og scene
 • Camp Killingen
 • Naturfagopplevelser
 • Gårdsopphold
 • Forskerfabrikken
 • Street Art
 • Kreativt verksted, redesign og kunstverksted

LES OGSÅ: Sommerskoleelev: - Jeg blir inspirert av å være her

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">FIKK SPØRSMÅL:</span> Flere av barna lot ikke anledningen gå fra seg, og ville vite både det ene og det andre om hva en statsminister driver med.</span>
FIKK SPØRSMÅL: Flere av barna lot ikke anledningen gå fra seg, og ville vite både det ene og det andre om hva en statsminister driver med.
<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">FIKK SVAR: </span>Statsministeren måtte blant annet forklare hvorfor politiet måtte være med på tur, og elevene fikk svar.</span>
FIKK SVAR: Statsministeren måtte blant annet forklare hvorfor politiet måtte være med på tur, og elevene fikk svar.
Powered by Labrador CMS