2019: Det er tre år siden forrige gang det ble arrangert pride-marsj gjennom Drammen, som forøvrig også var byens første.
2019: Det er tre år siden forrige gang det ble arrangert pride-marsj gjennom Drammen, som forøvrig også var byens første.

Slik blir årets pride-fest i Drammen

Drammen Pride 2022 går av stabelen 12. - 14. august, i år med parade i Svelvik i tillegg til Drammen sentrum.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: - For fjerde året på rad arrangeres Drammen Pride, i år med et større program enn noensinne, sier Egil J. Bye i Drammen Pride-komiteen.

Komiteen jobber for at det blir satt både fest og protest på programmet i Drammen denne augusthelgen (helgen før Elvefestivalen).

Anders Bjørnerud, leder for arrangementskomiteen, forteller at etter et par år med corona-restriksjoner er det en god følelse å kunne satse for fullt igjen i år.

- Vi regner med enda større oppslutning enn tidligere på de to største arrangementene, paraden i Drammen og Pride Night på Union Scene, sier Bjørnerud.

Han oppfordrer spesielt idrettslag og -foreninger å sikre seg en plass i paraden, som i år også går i Svelvik i tillegg til i Drammen.

Det er nå åpent for å melde seg på både paradene, samt sikre seg billetter til «Pride Night».

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">PRIDE-ORDFØRER: </span>Daværende ordførerkandidat, nåværende ordfører Monica Myrvold Berg skal delta, her flankert av daværende fylkesrådsleder i Viken Tonje Brenna, som nå er kunnskapsminister.</span>
PRIDE-ORDFØRER: Daværende ordførerkandidat, nåværende ordfører Monica Myrvold Berg skal delta, her flankert av daværende fylkesrådsleder i Viken Tonje Brenna, som nå er kunnskapsminister.

Flaggheising med ordfører

For fjerde år på rad vil starten på Drammen Pride markeres med flaggheising. Ordfører Monica Myrvold-Berg åpner festivalen høytidelig fredag morgen.

– Synligheten som ordføreren er med på å skape er veldig viktig for oss. Det viser at byen vår skal være åpen og inkluderende for alle, sier Susanne Imset i komiteen.

Imset har ansvaret for programpunktet «Pride på Skeiv ungdomskafe» på åpningsdagen, fredag 12. august.

– Sammen med Fellesverket Drammen – Drammen Røde Kors, FRI Oslo og Viken og Skeiv Ungdom Oslo og Viken inviteres også i år til et arrangement for ungdommen hvor det blir servering, aktiviteter, musikk og Pride-stemning, sier Imset.

Før paraden i Drammen settes det dessuten av tid til en forestilling for barn på Brageteateret i samarbeid med Union Scene for Barn.

Det planlegges også for filmfremvisning, dragbingo, pridevors med foredrag med Tore Petterson og speed-friending….

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">TORE PETTERSON:</span> Er igjen klar for Pride i Drammen med pride-vors og foredrag.</span>
TORE PETTERSON: Er igjen klar for Pride i Drammen med pride-vors og foredrag.
<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">VÅTT: </span>Det ble en klissvåt parade over bybrua i 2019.</span>
VÅTT: Det ble en klissvåt parade over bybrua i 2019.
Powered by Labrador CMS