Peab skal bygge 30 moderne leiligheter og tre rekkehus i townhouse-stil ved Kirkeårdsparken i Drammen.

Starter byggingen av Engene Hage

Peab Eiendomsutvikling har besluttet å sette i gang med byggearbeidet på Engene Hage. Boligprosjektet består av 33 enheter ved Kirkegårdsparken på Bragernes.

Publisert Sist oppdatert

BRAGERNES: Sommeren 2022 sikret Peab seg eiendommen Engene 51, i nærheten av Bragernes torg. Etter grundig planlegging er det nå klart for byggestart på tomta hvor det skal etableres 30 moderne leiligheter samt tre rekkehus i townhouse-stil.

- Vi er veldig glade for å kunne sette i gang med byggingen. Vi tror dette prosjektet vil bli en berikelse for nærmiljøet og være attraktivt for en bred kjøpergruppe. I et utfordrende marked er det også viktig for oss å ta samfunnsansvar og bidra til økt boligbygging, sier Jannicke Mansika-Aanstad, leder for Peab Eiendomsutvikling.

Boligene ble tilgjengelige på markedet våren 2023, og allerede er 16 enheter solgt. Prosjektet vil omfatte to bygningskropper, hvor den ene blokken vil inneholde fire etasjer med 30 leiligheter, samt en felles takterrasse over to plan. Leilighetene vil variere fra 2- til 4-roms og ha størrelser fra ca. 36 til 80 kvadratmeter.

I tillegg vil det bli bygget tre rekkehus i townhouse-stil, hver med egen inngang, uteplass og private takterrasse.

God salgsstart

Et nært samarbeid mellom Peab Eiendomsutvikling og entreprenør Peab Bygg har vært avgjørende for å sikre igangsettelse av prosjektet - til tross for en utfordrende markedssituasjon.

- Peab har lang erfaring med egenutviklede boligprosjekter og har gjennomført en grundig planleggingsfase. Det legger et solid grunnlag for den kommende byggeprosessen, sier Mansika-Aanstad.

- Engene Hage har en fantastisk beliggenhet midt i en by i rask utvikling. I nærheten etableres også nye Drammen sykehus, noe som vil kunne skape etterspørsel etter flere boliger i området, uttaler Peab i en pressemelding.

- Prosjektet har hatt en positiv salgsutvikling, noe som indikerer et behov for disse boligene. Med en variert sammensetning av boligtyper og størrelser treffer prosjektet markedet godt, og vi ser lyst på den videre salgsprosessen, avslutter Morten Liavaag, daglig leder i Privatmegleren Drammen.

Powered by Labrador CMS