UTKLASSING: SIF-jentene knuste Kongsberg 8-0 i serieavslutningen på Marienlyst tirsdag kveld.
UTKLASSING: SIF-jentene knuste Kongsberg 8-0 i serieavslutningen på Marienlyst tirsdag kveld.

Godset-damene smadrer all motstand på vei mot toppen

Etter å ha blitt seriemestere to år på rad og herjet i 3. divisjon er målet å klatre til øverste nivå i norsk damefotball.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Strømsgodset som eliteklubb ligger et stykke bak flere av de andre store norske fotballklubbene på damesiden, men har hatt en eventyrlig sportslig suksess og spennende utvikling de siste to sesongene.

Resultatene taler for seg: Tirsdag ble Godset-damene seriemestere i sin krets i 3. divisjon med 18-0 i målforskjell på de siste to kampene, etter 10-0 mot Solberg borte og 8-0 mot Kongsberg hjemme i seriefinalen.

Målstatistikken hittil i år? 101 scoringer, syv baklengs. Årets siste kamp mot tabelltoer Hei blir dermed en ren parademarsj med tre poeng og 32 måls forsprang.

Klasseforskjell

Mens Solberg knapt fikk låne ballen (hadde 26 sekunder på Godsets banehalvdel i 2. omgang), ble det også fullstendig enveiskjøring mot Kongsberg på Marienlyst tirsdag.

Etter 2-0 til pause i det trener Torkel Knudsen betegner som en «under pari» omgang, banket hjemmelaget inn hele seks mål etter hvilen, og svimle Kongsberg-damer kom så godt som aldri over midtbanen mot et Godset-lag som dominerte fullstendig.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">MÅL - IGJEN:</span> SIF-kaptein Katharina Ruangruk Dalbakk, opprinngelig fra Konnerud, jubler for scoring.</span>
MÅL - IGJEN: SIF-kaptein Katharina Ruangruk Dalbakk, opprinngelig fra Konnerud, jubler for scoring.- Jentene har utviklet seg veldig gjennom året, og vi ser stor forskjell bare fra vår til høstsesongen. Nå er vi helt overlegne mot de samme lagene vi møtte før ferien. Jentene trener ekstremt mye og har utrolig bra fokus, skryter Knudsen (bildet).

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">GLEDER SEG TIL TØFFERE MOTSTAND:</span> Godset-trener Torkel Knudsen.</span>
GLEDER SEG TIL TØFFERE MOTSTAND: Godset-trener Torkel Knudsen.


En del av æren for det skal Ingvill Hågenstad (27) ha, lagets overlegne toppscorer med vanvittige 24 mål på syv kamper.

Hågenstad kom fra førstedivisjonslaget Hønefoss i sommer, og har på mange måter erstattet Godsetprofilen Mawa Sesay (17) som ble solgt til Vålerenga og i dag spiller i toppserien.

- Mange av spillerne på laget er unge jenter som går på videregående, og at vi får inn noen erfarne spillere med rutine i laget har mye å si. Hågenstad har vært en viktig tilvekst som løfter gruppa, forteller Knudsen.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">GIGANT PÅ BANEN:</span> Ingvill Hågenstad Hartz fra Hønefoss har bøttet inn mål i 1. divisjon og gjør bokstavelig talt vei i vellinga for Strømsgodset, med tre mål mot Kongsberg tirsdag.</span>
GIGANT PÅ BANEN: Ingvill Hågenstad Hartz fra Hønefoss har bøttet inn mål i 1. divisjon og gjør bokstavelig talt vei i vellinga for Strømsgodset, med tre mål mot Kongsberg tirsdag.

- Voldsom interesse

I løpet av årets sesong merker apparatet rundt laget at interessen for damelaget har økt betraktelig, både sportslig og markedsmessig.

- Det er mange sponsorer som tar kontakt direkte og vil støtte jentene. Samtidig merker vi også at vi er en mer attraktiv klubb for spillere utenfor Drammen, og er i kontakt med flere spillere fra andre klubber, sier Jarle Finnestrand, ansvarlig for spillerlogistikk.

Og det er viktig skal satsingen forsterkes og suksessen fortsette. Inntil videre består apparatet rundt laget først og fremst av trekløveret Jarle Finnestrand, Torkel Knudsen, Erik Kalmo, som deler på trenerjobben og de ulike oppgavene rundt laget. Klubben har foreløpig ingen ansatte som jobber med damelaget, men håper å få en stillingsprosent på plass før neste sesong.

Laget spiller i dag alle hjemmekampene på Marienlyst, mens treningene foreløpig er på Gulskogen. Der er det imidlertid trangt om plassen, og planen er at laget også skal kunne trene på Marienlyst neste sesong.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">GODSETFANS:</span> Det var et anseelig oppmøte på hovedtribunen på Marienlyst. Det ryktes at det ble servert snitter på tribunen i anledning seriefinalen.</span>
GODSETFANS: Det var et anseelig oppmøte på hovedtribunen på Marienlyst. Det ryktes at det ble servert snitter på tribunen i anledning seriefinalen.

Skal spille toppfotball innen 2025

Den sportslige ambisjonen er toppseriespill om 7-10 år. For å klare det trengs det først og fremst økonomiske midler.

- Det er mye som skal til, men vi trenger først og fremst penger og helst spillere på landslagsnivå. Det må tilføres mer økomiske muskler etter hvert, men vi bygger organisasjonen steg for steg og føler at klubben er med på den reisen. Vi jobber med å profesjonalisere i alle ledd og få på plass et større apparat rundt laget, sier Finnestrand.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">FORNØYD TRENERDUO:</span> og Torkel Knudsen og Jarle Finnestrand.</span>
FORNØYD TRENERDUO: og Torkel Knudsen og Jarle Finnestrand.

Men fra dagens nivå fire (3. divisjon), må laget først belage seg på en sesong til på samme nivå som følge av en omlegging av divisjonsystemet på damesiden. Neste år krympes 2. divisjon fra åtte til to avdelinger, hvor mange andredivisjonslag vil møte dagens beste fra 3. divisjon. Her blir det en ny og større region hvor Godset kan møte lag som Start, Odd og Sandefjord.

- Det blir nok vesentlige tøffere matching neste år, og det trenger vi etter en sesong vi nesten bare har spilt angrepsfotball. Vi håper å møte lag som er interessert i å spille mer fotball, denne sesongen har det nesten ikke blitt ordentlige fotballkamper da mange lag vi møter ligger konstant på egen 16-meter, sier Torkel Knudsen.

Målet er allikevel direkte opprykk til 2. divisjon etter neste sesong.

- Vi må opp flere hakk for å rykke opp derfra, selv om vi føler at vi ligger på topp 2. divisjonnivå på vårt beste og at vi kunne kjempe i toppen der i dag, sier Knudsen.

- Og veien videre?

- Ambisjonen er toppfotball (2. divisjon og oppover) innen 2025, men vi har et mål om å være høyere enn 2. divisjon i 2025. Det er ingen umulighet, men det koster penger. Så vi har dårlig tid, smiler Finnestrand.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">GULL-LAGET 2022:</span> Godset-damene etter triumfen mot Kongsberg og 16 seiere av 17 mulige.</span>
GULL-LAGET 2022: Godset-damene etter triumfen mot Kongsberg og 16 seiere av 17 mulige.

SE FLERE BILDER FRA STRØMSGODSET-KONGSBERG:

Powered by Labrador CMS