FLØY HØYT: Johan Hove åpnet scoringballet foran forfjamsede Vålerenga-forsvarere.

Godset med ny trepoenger - scoret tre mål på fire minutter

Med 3-0 til pause så kampen ut til å være punktert - men Vålerenga kom tilbake og det ble noen nervepirrende sluttminutter på Marienlyst før Strømsgodset fikk halt seieren i land sin fjerde seriekamp på rad uten tap.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Strømsgodset fortsetter å flyte på medgangsbølgen etter en rufsete sesongstart, og selv etter en heller lunken åpning på kampen mot Vålerenga, skulle Godset igjen vise seg å være dødelig effektive når de fikk muligheten.

Det var nemlig Vålerenga som kontrollerte mye av spillet og skapte mest på Marienlyst den første halvtimen, før Godset plutselig eksploderte i angrep.

Johan Hove, Lars-Jørgen Salvesen og Lars Vilsvik banket inn tre mål i tur og orden fra det 33. til det 37. spilleminutt, og publikum hadde knapt fått satt seg før det neste målet smalt i nettmaskene.

Tre mål på fire minutter. Med 3-0 mot både Rosenborg og Kristiansund friskt i minne så historien utrolig nok ut til å gjenta seg nok en gang, men Vålerenga ville det annerledes.

Dramatisk 2. omgang

Gjestene fra Oslo spilte seg gradvis mer inn i kampen etter pause, og da 3-1 reduseringen kom etter 52 minunutter og Strømsgodsets over fire timer med fotball uten baklengsmål tok slutt, ante man ugler i mosen.

Vålerenga hadde fått tilbake initiativet i kampen, og da 3-2-reduseringen kom allerede kvartert senere handlet alt om å unngå å rote bort seieren for Strømsgodset, som kort tid i forveien fikk annulert en flott scoring fra Kreshnik Krasniqi da ballen hadde vært hårfint over dødlinja på innlegget fra Ole Kristian Enersen.

KJEMPESJANSE: Ole Kristian Enersen rundet Vålerengas sisteskanse, men valgte å slå inn ballen i boksen istedenfor å avslutte - og i prosessen nådde ballen dødlinja.

Strømsgodset greide imidlertid å ri av stormen, og holder med det fjerdeplassen på tabellen etter en underholdende, men ujevn - og tidvis meget overbevisende hjemmekamp.

Bak seg på tabellen har Strømsgodset Bodø/Glimt, som er bortemotstander i neste ukes midtukekamp onsdag.

Tre poeng foran seg på tabellen har Strømsgodset Molde, bak henholdsvis Viking og Lillestrøm, som nå har tatt over tabelltoppen og er det eneste laget ved siden av Strømsgodset som kan vise til tre seiere og en uavgjort de siste fire kampene: