U-SVING: Til og med en taxisjåfør brøt trafikkreglene som kan føre til førerkortbeslag på E134 søndag ettermiddag.

Påskehjemfarten: Saktegående kø og U-sving på motorveien

Som vanlig 1. påskedag var det tett trafikk og saktegående kø på E134 mot Drammen. En rekke bilførere har tatt U-sving på motorveien, en forseelse som kan resultere i førerkortbeslag.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Allerede tidlig ettermiddag begynte trafikken å tetne til på E134 mellom Kongsberg og Drammen, og ved 15.00-tiden var det saktegående kø fra tofelt-strekningen på Ytterkollen og tilbake mot Mjøndalen.

OPPDATERT: Ved 19-20-tiden begynte trafikken å avta, og ved 20.30-tiden gikk trafikken tilnærmet som normalt uten større forsinkelser på E134.

DRM24 observerte i løpet av en perioden på omlag to timer, over 40 kjøretøy som foretok ulovlig U-sving ved innsnevringen på Ytterkollen i 90-sone.

Politiet var en kjapp tur innom stedet, men dro igjen. Tidligere år har den aktuelle åpningen også blitt sperret av, men til liten nytte.

- Det er mye trafikk i drammensområdet, hovedsakelig på E134 mellom Hokksund og Drammen, opplyste Veitrafikksentralen om ettermiddagen 1. påskedag.

FLERE PÅ RAPPEN: Ofte er det flere som kaster seg etter når først en bil har tatt en U-sving.
KUN ÉN BIL KJØRER RIKTIG: Bilen helt til høyre i bildet, har skjønt det. Ved innsnevring skal man kjøre HELT FREM til innsnevringen før man fletter fra to felt til ett. Fenomenet man ser i bildet over skaper dobbelt så lange køer.
Powered by Labrador CMS