Turbutikken i gågata stenger dørene av hensyn til miljøet

- Mener vi tar et samfunnsansvar både overfor medlemmer, frivillige og miljøet.

Publisert

SENTRUM: Turbutikken i gågata i Drammen stenger dørene fra 1. august. Isteden vil DNT Drammen, som driver butikken, etablere et tilbud i blomsterboden tilhørende Byen Vår Drammen på Bragernes Torg. Det opplyser foreningen i en pressemelding.

- Vi kommer ikke lenger til å tilby salg av tøy og turprodukter som sko, sekker, jakker osv. Bærekraft og økonomi er viktige årsaker til dette. Vi ønsker å legge fokus på at friluftsliv bør være så klimanøytralt som mulig, samt at vi vil være med på å begrense overforbruket i dagens samfunn. Dette er en avgjørelse som er riktig for foreningen, og vi mener vi tar et samfunnsansvar både overfor medlemmer, frivillige og miljøet, sier Thea Hajum Utvik, fungerende daglig leder for foreningen.

I «blomsterboden» på torget vil vil det, i tillegg til Byen vår Drammen sitt tilbud, bli turinformasjon og turveiledning.

- Du skal kunne komme innom for gode råd og tips om tur, friluftsliv generelt og ikke minst om DNT sitt tilbud. Vi kommer til å beholde kart, kompass og enkelte produkter med T på som lakenposer, da dette henger tett sammen med vårt tilbud ellers. Og DNT-nøkkelen skal du så klart fremdeles kunne få tak i. Denne vil bli mulig å hente hos oss på kontoret eller i glassboden til Byen vår Drammen på Bragerens torg, uttaler foreningen i en pressemelding.

- Vi vil også konsentrere oss mer om våre kjerneområder og frigjøre mer tid til arrangement som f.eks DNT Ung sin "Grønn fredag" og "Kom deg ut dagen", sier Hajum Utvik.

Powered by Labrador CMS