Ukens kinopremierer: Den beste tegnefilmen noensinne?

Publisert Sist oppdatert

«Spider-Man Across the Spider-Verse»:

Den første Spider-Manfilmen Into the Spider-Verse kom i 2018, og var den første animerte utgaven av den kjente tegneserien på film. Filmen fikk topp score fra alle – og det uten unntak. Ingen tror det er mulig å toppe en slik topp, men så er det jammen det som skjer med oppfølgeren Across the Spider-Verse.

Anmelderne på Rotten Tomatoes tar frem de høyeste tonene av begeistring, og én skriver at det kanskje er den beste animerte filmen som er laget noensinne. Og at den setter live-action variantene av samme tema fullstendig i skyggen: «Når en ser denne, lurer en på hvorfor superhelt-produsenter ikke bare dropper live-action og går rett på animasjon. Kan vi ikke bare la Spider-Man forbli slik», skriver en annen. «En av de vakreste filmene jeg har sett. Ikke bare matcher den første, men overgår den på absolutt alle punkter».

Den søte og snille Brooklyn-gutten Miles Morales ble bitt av en radioaktiv edderkopp i den første filmen, og fikk superkrefter og var ute på mange spennende eventyr. Nå er han tilbake, og slynges ut i universet hvor han slår seg sammen med andre Super-spidere, for å redde verden og alle han er glad i.

Filmen kommer med original engelsk og med norsk tale, og har ni års aldersgrense.

«The Boogeyman»: Ny Stephen-King basert skrekkfilm

The Boogeyman er basert på en novelle av Stephen King fra 1973, men omskrevet slik at skrekk-effekten vris om enda et par hakk. I originalen følger vi en psykolog som behandler en mann som forteller at hans tre barn har blitt drept av et overnaturlig monster, og forteller historien fra drap til drap. I filmen har psykologen nylig mistet sin kone, og han evner ikke å hjelpe sine to døtre i deres sorg på grunn av sin egen. En dag kommer en ny pasient inn, med en skremmende fortelling, og han åpner en dør til det som blir psykologen og døtrenes mareritt.

Filmen har fått 75 prosent score av anmelderne på Rotten Tomatoes, og noe mindre fra publikum. Den har «angstskapende stemning og nærgående skildringer av drap», og derfor har 15 års aldersgrense.

«Tannfe i trøbbel»: Sommerens søteste – for alle barn

Nå er sommeren kommet, og allerede lyder det at sommerens søteste barnefilm er her. Den er vakker, godt laget, god historie, aktuell, morsom – og noe alle kan forstå og glede seg over.

Maxie er 12 år, og hun og moren skal flytte sammen med moren sin nye kjæreste og sønnen hans. Hun savner alt hun forlot, men dét snur når hun oppdager noe helt utrolig på det nye rommet sitt: En lys, levende tannfe! De lille tannfeen Fioletta har også med seg en enda mindre liten fe som heter Øyunn, som er enda søtere, og kjempekul. Men Fioletta klarer ikke å komme seg tilbake til fe-verdenen. Og det haster – om hun blir for lenge, blir hun omskapt til en blomst. Og for å finne veien hjem, må de finne en hemmelig åpning i et gammelt tre. Maxie setter i gang for å hjelpe tannfeen til å komme seg tilbake til tann-land.

Powered by Labrador CMS