VALGSTYRET: Valgstyret med ordfører Monica Myrvold Berg i spissen på inspeksjon valgdagen. Ordføreren må nå ta konsekvensen av valgresultatet og erkjenne nederlaget av hensyn til lokaldemokratiet, mener politisk kommentator Tom Berntzen i DRM24.

Valgoppslutningen er en demokratisk katastrofe for Drammen

Publisert Sist oppdatert

KOMMENTAR: Bare 55,5 prosent av velgerne i Drammen stemte ved kommunevalget i går. Dette er en demokratisk katastrofe for drammenssamfunnet.

Hvorfor ingen av de politiske partiene på venstresiden er opptatt av dette, men i stedet nå har valgt å stette i gang et nytt politiske sirkus i Drammen er ikke til å tro.

Den store taperen i Drammen er Arbeiderpartiet og ordfører Monica Myrvold Berg. Likevel fortsetter Arbeiderpartiet med nåværende ordfører i spissen et uverdig politisk spill der de forsøker å samle åtte, jeg gjentar, åtte helt ulike politiske partier og meninger med et mål for øye, nemlig å hindre at demokratiet skal fungere etter sin hensikt, og at de velgerne som valgte stemmeurnene skal bli hørt.

At Arbeiderpartiet og ordfører Monica Myrvold Berg i det hele tatt kan tenke på å være med på et slikt uverdig spill satt i gang av Venstre og Senterpartiet viser at hun ikke har vært en samlende og god ordfører for Drammen, og at det tydeligvis heller ikke er «noen voksne hjemme» i Arbeiderpartiet i Drammen nå etter valget.

At higen etter makt og posisjoner er blitt viktigere fort de åtte partiene enn å få tilbake velgernes tillit, og bidra til å gjøre noe med alle de problemene Drammen står oppe i, vises nå tydelig ved det spillet som foregår.

Om hukommelsen er kort for politikerne i de åtte partiene, har ikke velgerne glemt


At politikerne i de sju mer eller mindre små partiene, som nå nok en gang er med på å øke politikerforakten og skape større problemer for Drammenssamfunnet, ikke selv ser at de har det største ansvaret for at nesten halvparten av de stemmeberettigede i Drammen valgte ikke å benytte seg av stemmeretten sin, er et problem de lukker øynene for i sin iver etter å sette det politiske spillet foran det å løse Drammens mange store problemer.

Innbyggerne og velgerne i Drammen er mye klokere enn det politikerne i Arbeiderpartiet og de sju andre småpartiene tror de er. Om hukommelsen er kort for politikerne i de åtte partiene, har ikke velgerne glemt det surret, rotete, personangrepene og partibyttende som har foregått i siste periode da Arbeiderpartiet forsøkte å samarbeide med «bare fem små uregjerlige småpartier» for å oppnå sin higen etter makt.

Den beste løsningen på Drammens mange store problemer hadde vært om de to største partiene, Høyre og Arbeiderpartiet, hadde satt kjepphestene på stallen for en periode og prioritert samarbeid til beste for Drammen og innbyggerne i kommunen. Det er vel imidlertid som å tro på julenissen.

Det neste beste hadde vært om ordfører Monica Myrvold Berg og Arbeiderpartiet hadde vært voksne nok til ikke å være med på det uverdige spillet Venstre og Senterpartiet nå har satt i gang.

Jeg trodde også i min naivitet at både Industri- og næringspartiet og Pensjonistpartiet hadde lært noe av det kaoset som har vært i Drammen og at de, etter hvor de har plassert seg i valgkampen, ikke ønsker å bli en del av «Sirkus Drammen», men så feil har jeg tatt.

Skal jeg likevel avslutte med et lite gløtt av håp for Drammen, må det være at et, eller begge de to sistnevnte partiene, fortere enn svint setter seg ned ved forhandlingsbordet med Høyre, Frp og KrF for å skape et levedyktig, håndterbart og forutsigbart flertall i Drammen kommune i de neste fire årene.

Bare på den måten kan innbyggerne ha håp om at noen av Drammens store problemer kan bli løst.

Powered by Labrador CMS