OVERSVØMT: Mange tok seg en tur langs elva onsdag ettermiddag. Her skapte vannet utfordringer.

Drammen varmest i landet: 13,2 grader og flomstor elv

Det er mildt, og det er vått. Onsdag var Drammen varmest i kongeriket, men alt regnet i det siste har ført til flomstor elv.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Onsdag tittet sola frem igjen på ettermiddagen, og fikk presset kvikksølvet på målestasjonen på Berskaug helt opp i 13,2 varmegrader, ifølge Meteorologisk Institutt.

Det er ikke verst ved Halloween-tider, og torsdag er det varslet et etterlengtet avbrekk fra striregnet som har preget Østlandet den siste tiden.

Store mengder sol fra klar himmel er spådommen fra meteorologene, og temperaturer på rundt 10 grader.

Elva over breddene

De siste par ukene har Drammenselva vært jevnt over på grensen til flomstor, og de siste dagene har det spesielt oppover i elva mot Eiker vært så høy vannstand at turstier og annet har blitt oversvømt.

Noen kjempeflom er det ikke, men når laksen i Pølsesvingen snart står under vann, tyder det på at elva er godt over normalen også i sentrum, hvor det for tiden er kraftig vannføring.

Lovende langtidsvarsel

Fredag blir det også muligheter for noe sol, men trolig ispedd noe regn utover dagen. I helga er været også i kategorien utrygt, mens prognosene utover i neste uke viser en god del lettskyet, pent vær.

Vinter-sjokket vi fikk forrige uke ser også ut til å være en saga blott - temperaturene ser ut til å holde seg på omlag 10 grader på dagtid.

FØLG VÆRET DIREKTE Å VÅRE WEBKAMERAER

Powered by Labrador CMS