TRE OVER BIL: Fra hendelse i Vestfold torsdag ettermiddag.

Meteorologene og politiet advarer mot kraftige vindkast

Vindværet blir mer langvarig og kraftigere enn først antatt. Lørdag kan det også komme enorme nedbørsmengder.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Politiet opplyser torsdag ettermiddag at de er travelt opptatt med «diverse oppdrag med trær som har blåst ned i vegbanen og løse store gjenstander som har blåst av sted».

- Patruljene melder også om GLATT VEGBANE flere steder, på grunn av løv som ligger på våt vegbane. OBS OBS, uttaler politiet.

Onsdag sendte Meteorologisk Institutt ut farevarsel for kraftig vind på Østlandet. Og selv vindværet torsdag er ventet å avta i løpet av kvelden, blir det nå en ny runde med kraftig vind lørdag.

- Nå får også søringene kjenne på høstværet! Fra natt til lørdag er det ventet vindkast på opptil 20 m/s fra en nordøstlig retning. Vindkastene avtar lørdag ettermiddag. Vi har sendt ut gult farevarsel, skriver Meterologene på Twitter torsdag ettermiddag.

Ferske prognoser viser også at det kan bli ekstremt mye nedbør lørdag. Lokalt over 50mm i drammensområdet, ifølge Meterologisk Institutt.

Foreløpig ser mesteparten ut til å sammenfalle med det kraftige vindværet natt til lørdag og lørdag morgen. Slik ser værmeldingen ut for Drammen:

Snø i fjellet

I de høyereliggende strøkene Østafjells er nedbøren i helga ventet å komme som snø over 700-900 meter, opplyser Meterologisk Institutt.

Det er derfor sendt ut gult farevarsel for storm i området. Det er ventet omlag 10 centimeter snø i aktuelt område:

LES OGSÅ: Nå kommer regnværet - store nedbørsmengder i anmarsj

FØLG VÆRET DIREKTE PÅ VÅRE WEBKAMERAER

Powered by Labrador CMS