Politiet: - La bilen stå om du ikke har vinterdekk

Tar du sjansen tirsdag med sommerdekk kan førerkortet ryke. Snøen skapte tidlig problemer på veiene.

Publisert Sist oppdatert

BUSKERUD: Snøen laver ned over store deler av Østlandet tirsdag morgen, og første utforkjøring i politidistriktet var allerede et faktum i Sigdal natt til tirsdag.

- Det er veldig glatt på stedet, opplyste politiet om utforkjøringen.

Ved 0700-tiden meldte politiet om ny ulykke, denne gangen mellom lastebil med henger og personbil i Eggedal. På Hol ble riksvei 7 delvis sperret av to vogntog som stod fast i morgentimene.

Ikke lenger etter smalt det på snøføret også i Drammen.

LES OGSÅ: Lange køer for dekkskift - kan få 20 centimeter snø

- Dumt å ta sjanser

Politiet oppfordrer alle til å være skodd etter forholdene om du har tenkt deg ut i bilen tirsdag.

- Ikke ta noen unødvendige sjanser. Skjer det noe og du på slikt før og du ikke har vinterdekk vil det vurderes som et brudd på veitrafikklovens paragraf tre. Det kan resultere i førerkortbeslag, sier operasjonsleder Eskil Hagen Olsen i politiet til DRM24.

Mens Hagen forsikrer at politiet har sine kjøretøy i forskriftsmessig anordnet beredskap, stod hundrevis av bilister timesvis i kø på ulike dekkverksteder rundt omkring i drammensområdet mandag kveld. Og tirsdag morgen laver snøen ned.

Mens snøen ikke la seg på veiene i sentrum, var det hvitt dekke på Konnerud, Lierskogen og på E134 i Øvre Eiker i morgentimene. Slik så det ut på E18 på Lierskogen ved 05.40-tiden:

Går over i regn

I løpet av morgentimene og formiddagen er snøværet ventet å gå over i regn med stigende temperaturer, også på høydedragene i distriktet.

Onsdag er det ventet store nedbørsmengder og betydelig varmere vær, så siste rest av snø forsvinner garantert

Videre ut langtidsvarselet er det ventet dagtemperaturer på 8-13 grader, så vinteren kommer ikke tilbake med det første.

LES OGSÅ: Varsler sesongens første snøfall

FØLG VÆRET DIREKTE PÅ VÅRE WEBKAMERAER

SNØFØRE: Slik så det ut på Jarlsbergveien på Konnerud ved 0700-tiden tirsdag morgen. Brøytemannskapene hadde allerede vært i sving. (FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24)
E134 ved Darbu klokken 05.55:
HAR DU TRAFIKKTIPS? SEND TIL OSS PÅ TIPS@DRM24.NO
HVITT TEPPE: Snøen la seg på Konnerud tirsdag morgen. Den forsvinner imidlertid kjapt. (FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24)
Powered by Labrador CMS