Ny elektrisk SUV med trekk på alle fire fra Audi

Audi utvider sin helelektriske portefølje med Q4 e-tron quattro, som hevdes å være karbonnøytral gjennom hele livssyklusen.

Publisert Sist oppdatert

BIL OG MOTOR: Den nye firehjulsdrevne modellen har en rekkevidde på inntil 490 km (WLTP).

Q4-modellene kombinerer rommeligheten og komforten fra den store premiumklassen med et kompakt format, og med en rekkevidde som gjør de velegnet som bil nummer 1 i Norge, uttaler Audi.

Den nye quattro-utgaven har firehjulsdrift ved hjelp av to elektriske motorer. Samlet leverer de 195 kW (265 hk), og gir en akselerasjon til 100 km/h på 6,9 sekunder. Toppfarten er elektronisk begrenset til 180 km/h.

Karbonnøytralitet som er sertifisert av TÜV NORD

Audi produserer Q4 e-tron og Q4 Sportback e-tron med netto nullutslipp av CO2. Dette er nå offisielt bekreftet med en sertifisering som «karbonnøytralt produkt» av det uavhengige kontrollorganet TÜV.

- Audi har dokumentert at karbonutslipp i forsyningskjeden, gjennom produksjonen og i logistikken, samt også andre områder, er unngått eller redusert ved bruk av elektrisitet fra fornybare energikilder. Fabrikken i Zwickau bruker for eksempel kun grønn elektrisk energi, uttaler produsenten.

Karbonnøytraliteten inkluderer også produksjonen av bilens høyvoltsbatteri. Leverandørene av battericellene er forpliktet til kun å bruke energi fra fornybare kilder i produksjonsprosessene.

Utslipp som per nå ikke kan unngås blir kompensert for gjennom internasjonalt anerkjente avkarboniseringsprosjekter. Disse er sertifisert av non-profit-organisasjoner som «The Gold Standard» eller «Verified Carbon Standard». TÜV Nord bekrefter en suksessfull sertifisering av dette.

Så sant Audi Q4 e-tron også lades med elektrisitet fra fornybare kilder, vil bilen dermed være karbonnøytral gjennom hele livsløpet.

250 000 ladepunkter

Audis «e-tron Charging Service» tilbyr nå rundt 250.000 ladepunkter i 26 europeiske land. Dette inkluderer 5.841 HPC-lynladere. For å finne nærmeste ladepunkt er både «myAudi»-appen og navigasjonssystemet i bilen nyttige hjelpemidler.

Prisene for Q4 45 e-tron quattro starter på 451.400 kroner. Bilen kan bestilles hos norske forhandlere nå.

Priser på øvrige utgaver av Q4 45 e-tron quattro:

  • Audi Q4 45 e-tron Business: 495.300,-
  • Audi Q4 45 e-tron Business Plus: 528.300,-
Powered by Labrador CMS