LIVSFARLIG: En nyere Range Rover var en av bilene som fikk knust frontruta og fikk store skader etter steinkastingen.
LIVSFARLIG: En nyere Range Rover var en av bilene som fikk knust frontruta og fikk store skader etter steinkastingen.

E18: Flere biler skadet etter ny episode med steinkasting

Politiet har kontroll på gjerningspersonen etter at 4-5 biler ble truffet av stein på Brakerøya tirsdag kveld. Flere skal ha fått knust frontruter og punktert - men til alt hell ikke fått personskader.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Ifølge politiet skal 4-5 biler vært kastet stein på og truffet på E18 ved Brakerøya, i likhet med tilsvarende episoder DRM24 har omtalt også tidligere.

Politiet mottok første melding om steinkastingen ved 2100-tiden tirsdag kveld. Omlag en halvtime senere hadde politiet fått kontroll på gjerningspersonen i nærheten. Den mistenkte har også stått bak flere av de andre episodene med steinkasting samme sted det siste året.

- Til alt hell ble ingen skadet i bilene som ble truffet. Bileierne vil anmelde forholdet i etterkant, sier operasjonsleder Marianne Mørch i politiet til DRM24.

Det er 100 km/t-sone der steinene blir kastet ned fra en gangvei eller brua som går tvers over E18 fra Lierstranda - med mange meter ned til motorveien. Skadepotensialet er derfor stort.

Avkjøringsfeltet til Drammen sør ble sperret da en eller flere biler som ble truffet ble stående på stedet, og det lå mye stein i veibanen. Ved 23.00-tiden var veistrekningen ryddet for stein og trafikken gikk igjen som normalt, ifølge politiet.

En rekke politipatruljer var i aksjon i området etter hendelsen. Etter hva DRM24 erfarer skal mer enn 20 biler ha blitt truffet av stein og/eller fått skader som følge av steinkasting på stedet det siste året - en rekke av disse har også fått knust frontrutene.

DRM24 skrev i en tidligere versjon i saken at en bil også skal ha vært kastet stein på og fått knust frontruta i Hauges Gate i Drammen sentrum i samme tidsrom. Ifølge politiet skal også denne bilen ha blitt truffet ved avkjøringsrampa på Brakerøya, men fortsatt inn til sentrum på Esso i Haugesgate.

LES OGSÅ: Fikk ødelagt bilen av steinkasting på E18: – Må noen dø før det blir satt en stopper for dette?

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">KAN BETY DØDEN: </span>Denne steinen lagde hull i frontruta rett over førerplassen der den kvinnelige føreren satt.</span>
KAN BETY DØDEN: Denne steinen lagde hull i frontruta rett over førerplassen der den kvinnelige føreren satt.
Powered by Labrador CMS