HELIKOPTERSØK: Det søkes med politihelikopter blant annet over Solbergåsen.

Leteaksjon etter savnet mann: Ber folk sjekker hager og boder

Politiet innledet søk etter en savnet 42-åring fra Åssiden lørdag kveld. Vedkommende er fortsatt ikke funnet, og det pågår søndag søk med frivillige mannskaper i et stort område.

Publisert Sist oppdatert

ÅSSIDEN/SOLBERGELVA: Politiet har en teori om at mannen har gått til skogs, med utgangspunkt i hjemmet i Jonas Lies vei på Åssiden. Politiet fikk melding fra familien om at mannen var savnet lørdag ettermiddag.

- Vi frykter at det kan ha tilstøtt mannen noe. Familien har ikke hatt kontakt med han siden torsdag, sier operasjonsleder Erik Gunnerød i politiet til DRM24.

Søket ble først innledet lørdag kveld, før det ble innstilt natt til søndag. Søndag morgen ved 0900-tiden ble søket gjenopptatt, da med bistand fra både politihelikopter og frivillige mannskaper.

Det har blitt søkt i skogsområdet mellom Solbergåsen og Åssiden, men også ned mot begyggelsen i området Hotvet, Bråtan, Åssiden, Aronsløkka og Solbergelva.

- Det blir hele tiden en vurdering på hvor lenge man skal fortsette det aktive søket, sier operasjonsleder Gunnerød.

Politiet ber om at beboere i disse områdene sjekker hager, boder og andre steder. Mannen beskrives som 178 cm høy med brunt hår og kort skjegg. Klesdrakt er ikke kjent. Har du observert mannen kan du ringe politiet på telefon 02800.

Søndag kveld ble det operative søket avsluttet. Saken går nå over i etterforskningssporet, uttaler politiet.

SMS-utsending fra kommunen skapte uro

Etter anmodning fra politiet, sendte Drammen kommune ut en SMS til beboere i de aktuelle bydelene med budskapet om å sjekke hager, boder og kjellere.

Avslutningsvis i denne SMS-en, står det at saken gjelder den eksakte adressen til aktuell mottager. DRM24 har mottatt flere henvendelser fra folk som reagerer på dette, og lurer på om det har skjedd noe på akkurat sin adresse knyttet til saken.

Det har det altså ikke. Samtlige som har mottatt SMS-ene har fått opplyst sin adresse i meldingen. 

- Det er selvsagt uheldig om dette har blitt formulert slik at det kan misforstås. Hensikten fra politiet har bare vært at folk tar en kikk rundt på eiendommen sin, da vi ikke har noen holdepunkter for hvor mannen kan være. I verste fall er det en mann som kan ligge skadd eller død, sier Gunnerød.

Ifølge Gunnerød knyttes ikke mannen til noe straffbart, og han er overhodet ikke farlig.

- Så vi håper at den oppklaringen kan berolige, sier Gunnerød.

Uvanlig å sende ut SMS til befolkningen om slike hendelser

Ifølge Gunnerød er det ikke vanlig at politiet ber kommunen om bistand til å sende ut SMS.

- Såvidt meg bekjent er det første gang vi har gjort det i en slik sak. Når det gjelder leteaksjoner etter savnede personer i seg selv, så er det nesten dagligdags, sier Gunnerød.

Ifølge beredskapssjef Sten Petter Aamodt i Drammen kommune, er årsaken til at adressen er nevnt slik det er gjort i SMS-en, en autogenert tekst knyttet til den tekniske løsningen på lik linje med for eksempel vannbrudd. 
- Telefonnummer er koblet til folkeregistrerte adresser, og hensikten med å konkretisere adresse i SMS-ene som sendes ut er at telefonnumre kan være knyttet til flere adresser. Men dette er noe vi kan ta med i videre evaluering knyttet til slike hendelser for å unngå forvirring, sier Aamodt.

KO VED ØREN SKOLE: 22 mannskaper fra Røde Kors og 11 fra Norske Redningshunder deltar i søket, i tillegg til politiet. (FOTO: JOAKIM FJELDLI / DRM24)
KNABBEN: Politihelikopteret har blant annet søkt i området Knabben. 
SKAL EVALUERE: Beredskapssjef i Drammen kommune, Sten Petter Aamodt. (ARKIVFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24)
Powered by Labrador CMS