Corona-smitten: Nok en rekord-uke i Drammen

Forrige uke ble det satt trippel-rekord for andre uke på rad i antall smittede både per dag, per uke og siste 14 dager.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Til sammen ble det registrert 669 smittetilfeller i Drammen forrige uke, hvilket innebærer 1127 tilfeller siste 14 dager, mot henholdsvis 458 og 782 tilfeller forrige uke.

Høyeste smittetall per døgn ble registert torsdag 30. november med 129 tilfeller - en god økning fra rekorden på 101 tilfeller forrige uke.

Fortsatt er det aldersgruppen 10-19 år som er den store smittedriveren i samfunnet. Det er foreløpig ikke meldt om mistanke om omikron-tilfeller i Drammen kommune.

De uvaksinerte er problemet, ikke smitten i seg selv

- Den siste uken har det vært en videre stigning i antallet smittede. Det er et viktig poeng at smittetallene i seg selv ikke er problemet. Hvis det ikke var noen som fikk alvorlig forløp av sykdommen, ville det ikke være nødvendig å begrense hvor mange som blir smittet.

- Imidlertid er det fullvaksinerte eldre og andre utsatte personer som ikke har fått oppfriskningsdose enda, og de uvaksinerte, som for tiden har risiko for alvorlig sykdomsforløp og behov for sykehusbehandling, sier smitteveroverlege EInar Sagberg, og fortsetter:

- Det aller viktigste tiltaket nå, er vaksineringen. De som skal ha oppfriskningsdose må få tatt den. De som enda ikke har fått første og andre dose, må få tatt disse dosene.

Powered by Labrador CMS