Corona: Ny smitterekord i Drammen

Smittetallene fortsetter til værs med 458 nye tilfeller siste uke. Det er satt både ny dagsrekord, ukesrekord og toukersrekord etter uka som gikk.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Det betyr at antall smittede siste 14 dager er 782 tilfeller, etter forrige ukes kraftige smittehopp med 324 tilfeller. Både ukestallet og toukers-tallet er nye rekord for Drammen.

Med 458 tilfeller på en uke innebærer det et snitt på mer enn 65 tilfeller daglig i Drammen. Det høyeste dagstallet kom mandag i forrige uke med 101 tilfeller siste døgn, noe som er all-time-high.

I Øvre Eiker er det rapportert om 57 nye coronatilfeller i uka som gikk.

Omikron-forholdsregler

Nå advarer også smittevernoverlegen i Drammen mot den nye omikron-varianten var viruset, og ber folk ta forholdsregler.

- Før helgen ble det kjent at en ny variant, omikron, var oppdaget i Afrika og at den sprer seg raskt. Foreløpig er den ikke påvist i Norge, men inntil man har mer kunnskap om varianten er ønsket at vi skal forsøke å begrense spredningen av varianten. For Drammens del innebærer dette at vi fortsetter å holde trykket oppe på smittesporing rundt hvert enkelt tilfelle av koronavirus, sier smittevernoverlege Einar Sagberg.

For reisende som har kommet fra landene Sør-Afrika, Namibia, Zimbabwe, Botswana, Mosambik, Lesotho, Eswatini og Malawi de siste to ukene er det viktig at de setter seg inn i reglene som gjelder for testing.

FHI har vurdert at det er for tidlig å vurdere hvor godt vaksinasjon beskytter mot smitte med omikronvarianten, men de regner med fortsatt beskyttelse mot alvorlig sykdom.

- Derfor er det viktig at flest mulig benytter seg av tilbudet om en oppfriskningsdose, sier Einar Sagberg.

Rundt 80% av eldre har fått 3. dose

Alle over 65 år skal nå ha fått tilbud om å bestille time for oppfriskningsdose. Dersom det nå er noen i denne gruppen som ikke har fått tilbud må de kontakte vaksinetelefon for å bli satt opp til time, uttaler kommunen mandag.

Ifølge smittevernoverlegen er det nå omlag 80% dekning for tredje dose i aldersgruppen over 75 år i Drammen.

- Samtidig har 14.700 av 17.200 personer over 65 år med andre dose satt seg opp på time til dose tre. Det vil si at det mangler omlag 2.500 personer foreløpig. Vi har forsøkt å få kontakt med alle over 80 år som ikke har booket time og jobber med å kontakte resten på telefon, sier, Einar Sagberg.

Ifølge Sagberg vil alle personer over 45 år, som er hva FHI har anbefalt oppfriskingsdose for, etter hvert få invitasjon til vaksinasjon etter hvert som vaksineringen skrider frem. Selve registreringen for vaksinasjon må man imidlertid fortsatt gjøre selv.

Powered by Labrador CMS