Drammens-smitten fortsetter å øke

Femte uken på rad med smitteøkning i Drammen - 324 nye coronatilfeller siste uke.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Forrige uke mer enn doblet smitten seg fra foregående uke med 293 coronatilfeller. Denne uken rapporterer Drammen kommune om 324 nye coronatilfeller, hvilket er et snitt på over 46 tilfeller om dagen.

Siste siste 14 dager er det registrert 616 coronatilfeller i Drammen.

Allikevel er smittevernoverlege Einar Sagberg forsiktig optimist.

- Sist uke ser vi at antall som tester seg både med hurtigtester og med PCR-test på Sundland teststasjon øker, men likevel ser smittetallene ut til å flate ut. Men det er for tidlig å si om det er en sikker trend, uttaler smittevernoverlege Einar Sagberg.

Det er flere tilfeller av smitte hos ansatte de siste ukene. Det har ikke medført smitte til pasienter og brukere, men siste uke var det ett tilfellet hvor det ble påvist smitte hos en bruker ved hjemmetjenesten Underlia som muligens kan settes i sammenheng med smitte hos ansatt, opplyser kommunen.

Også i nabokommunene er det fortsatt høye smittetall. Lier kommune melder om 26 nye tilfeller bare i helga, mens Øvre Eiker har registrert 17 nye tilfeller forrige uke - hvilket er en svak nedgang fra forrige uke.

Det er for øyeblikket seks pasienter innlagt med corona på Drammen sykehus, som også har fått ett nytt dødsfall i helga.

LES OGSÅ: Corona-tallene i taket

Powered by Labrador CMS