Drammen: Corona-tallene i taket

Siste uke er det registrert nær 300 nye coronatilfeller i Drammen. Det tilsvarer et snitt på over 40 nye tilfeller daglig.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Det opplyser Drammen kommune mandag formiddag. I uken som gikk er det rapportert 293 coronatilfeller. Til sammenligning var det uken i forveien 138 tilfeller.

Det er nå fjerde uken på rad at tallene stiger. Men ikke i nærheten av like kraftig som siste uke.

- Den siste uken har det vært en kraftig stigning i antall påviste smittetilfeller i Drammen kommune, med mer enn en dobling i antall påviste tilfeller i forhold til forrige uke. Vi ser dermed at den smitteøkningen som har vært observert andre steder, nå også har nådd Drammen, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

Denne endringen ble observert i løpet av uken, og var avgjørende for at også Drammens smittevernoverlege kom med råd til befolkningen før helga.

25% med ukjent smittevei

Det er tydelig at smittespredningen nå er utbredt i samfunnet. Rundt en fjerdedel av de som får påvist smitte, har ukjent smitteopphav, noe som tydelig viser at koronaviruset smitter på steder man ikke kjenner til at det er smitte, opplyser kommunen i sin ukesrapport.

- Vi har nå koronasmitte generelt utbredt i samfunnet, og man må nå regne med at det er koronasmittede personer der man ferdes. Forskjellen nå i forhold til tidligere smittebølger er vaksinasjonen. Det at mange er vaksinert har gjort at økt smitte ikke har gitt en stor belastning på helsevesenet til nå i denne smittebølgen, sier Johannessen og tilføyer:

- Men med den sterke økningen i antallet smittetilfeller, og at smitte nå ikke tydelig begrenser seg til de yngste aldersgruppene, er det en utvikling som ikke er gunstig, sier Johannessen.

Høy smitte også i Lier og Øvre Eiker

Lier har gjennom hele forrige uke hatt blant de høyeste smittetallene til nå i pandemien, og rapporterer om 23 nye coronatilfeller i helga.

Øvre Eiker kommune ligger under, men har høy smitte sett mot tidligere i pandemien med 25 tilfeller siste uke.

Ingen av kommunene rapporterer at smitteutviklingen så langt har lagt press på sykehus eller helseinstitusjoner.

Powered by Labrador CMS