Tall er hentet fra Huseiernes Bokostnadsindeks for 2022, SSB/Kostra og kommunenes hjemmesider. Beregninger gjort av Huseierne.
Tall er hentet fra Huseiernes Bokostnadsindeks for 2022, SSB/Kostra og kommunenes hjemmesider. Beregninger gjort av Huseierne.

Drammen dyrest i landet på vann og avløp

Husholdningene får en kraftig økning i vann- og avløpsgebyrene i 2023. Drammen er aller dyrest blant de største kommunene i Norge, og over 5.000 kroner dyrere enn for eksempel Oslo.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Organisasjonen Huseierne har hentet inn tall fra kommunenes vedtatte budsjetter for 2023 i de 14 største kommunene i landet. Tallene viser at forbrukerne i de største kommunene i år får en voldsomt stor økning i vann- og avløpsgebyrene, skriver Huseierne.

- I de neste ukene vil svært mange få et gebyrsjokk levert i postkassen sin. Avsender er kommunen.

Og aller verst ut kommer nå Drammen, med svimlende 13.556 kroner i gebyrer for 2023. Det er over 5.000 kroner mer enn for eksempel Oslo. Tilsvarende nivå har også Bærum, mens bergenserne slipper unna med bare 6.655 kroner i året - godt under halvparten av Drammen kommune nå mener det er greit å belaste innbyggerne.

Og verre skal det bli, for kommunen har varslet ytterligere økning i årene som kommer.

- Huseierne har lenge varslet om at det ligger en udetonert kostnadsbombe under bakken. Nå eksploderer den, sier generalsekretær Morten Andreas Meyer i Huseierne.

Den kraftige kostnadsøkningen i vann- og avløpsgebyrene kommer på toppen av økte bokostnader som renteøkninger, høye strømpriser og økning i forsikringspremier. I tillegg kommer høye matpriser og kraftig prisstigning ellers i samfunnet.

Huseierne har derfor tidligere vært ute og etterlyst at politikerne tar grep om galopperende kommunale avgifter.

Powered by Labrador CMS