ROMSLIG: Denne kolossale eiendommen øverst på Strøtvet er nå til salgs for 29 millioner kroner, hvilket faktisk gir en hyggelig kvadratmeterpris. Hvis stømprisene ikke er en bekymring er det bare å heise flagget til topps og nyte utsikten.
ROMSLIG: Denne kolossale eiendommen øverst på Strøtvet er nå til salgs for 29 millioner kroner, hvilket faktisk gir en hyggelig kvadratmeterpris. Hvis stømprisene ikke er en bekymring er det bare å heise flagget til topps og nyte utsikten.

God råd og behov for mer boltreplass? Her får du 773 kvadratmeters luksus

Målgruppen? - Kanskje noen som ikke er avhengig av å gå i banken.

Publisert Sist oppdatert

STRØTVET: Den 2,3 mål store eiendommen øverst i Tord Pedersens gate kan skilte med en rekke fasiliteter som ikke akkurat er hverdagskost i de norske hjem. I hvertfall ikke alt på én gang.

Fordelt på tre etasjer og et samlet bruksareal på hele 773 kvadratmeter, finner vi foruten fire soverom, fire bad og flere stuer, både bibliotek, boblebad, badstue, trimrom - og det som i sin tid var et fullverdig svømmebasseng. Nå med gulv over, men kan om ønskelig tilbakeføres, ifølge megleren. Boligen inneholder dessuten et garasjeanlegg på over 100 kvadratmeter.

Den kanskje mest verdifulle egenskapen blant eiendommens mange attributter, er nok allikevel beliggenheten, som er rik på både sol, skjerming og ikke minst utsikt - i panoramaformat over Drammensfjorden.

Det gedigne murhuset fra 1985 ble i sin tid oppført av datteren til murmester og entreprenør Ole K. Karsen, og har gjennom årene blitt «betydelig påkostet» av sine to eiere.

Dette gjør seg i følge salgsoppgaven gjeldende i form av «flotte gulv, dekorerte himlinger, peis og kakkelovn, stenlagt gårdsplass, skiferlagte terrasser og beplantede uteområder».

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">PRAKTFULLE DETALJER: </span>Hallen i boligen bærer preg av klassisk luksus med lysekrone, kakkelovn og dekorativ parkett.</span>
PRAKTFULLE DETALJER: Hallen i boligen bærer preg av klassisk luksus med lysekrone, kakkelovn og dekorativ parkett.

Voksen prislapp - mye for pengene!

Prisforlangende er 29 millioner kroner, og da beveger vi oss opp i det øverste sjiktet av hva eiendommer i Drammen har blitt omsatt for de siste årene.

Tidligere i høst ble det lagt ut en sjelden eiendom for den nette sum av 30 millioner kroner et par steinkast unna på Toppenhaug, men der er nå prislappen nylig redusert med fem millioner.

I forhold til bruksareal er imidlertid forskjellen i kvadratmeterpris svimlende. Mens den nå rabatterte eiendommen opprinnelig hadde en kvadratmeterpris på 142.000 kroner, forlanges til det til sammenligning kun 38.000 kroner for denne murvillaen - en helt gjennomsnittlig kvadratmeterpris for eneboliger i Drammen og i så måte rene «røverkjøpet» med tanke på beliggenhet.

Ansvarlig megler Nina Widerøe i Meglerhuset & Partners Drammen antyder at det voldsomme arealet kommer med en viss «kvantumsrabatt».

- 29 millioner er mye, men med tanke på plass og kvadratmeterprisen i dette området, så får man veldig mye hus igjen for pengene, sier Widerøe til DRM24.

Ifølge Widerøe, som har lang erfaring med mange av byens mest verdifulle eiendommer, er det flere boliger i samme strøk som er sammenlignbare både med tanke på verdi og størrelse, og til med over - men som ikke er til salgs.

- Jeg er ikke kjent med priser over 30 millioner på det åpne markedet i Drammen så langt, men det ble overdratt en enebolig privat for 32 millioner på Strøtvet i fjor, sier Widerøe.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">VOKSEN GARASJE:</span> Her er det plass til flere biler på over 100 kvadratmeters garasjeanlegg innenfor den brosteinsbelagte gårdsplassen.</span>
VOKSEN GARASJE: Her er det plass til flere biler på over 100 kvadratmeters garasjeanlegg innenfor den brosteinsbelagte gårdsplassen.
<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">BOBLEBAD:</span> I underetasjen får man rene spa-oppholdet.</span>
BOBLEBAD: I underetasjen får man rene spa-oppholdet.

- Finnes kjøpere i Drammen

Og fordi det er pengesterke folk som «bor godt» i Drammen fra før, er det ifølge Widerøe også kjøpere for denne typen eiendommer.

- Det er kjøpere på boliger i alle prisklasser i Drammen. Målgruppen vil nok både være barnefamilier og storfamilier hvor flere generasjoner ønsker å bo sammen, men det kan også være bolig for voksne mennesker hvor barna flytter hjemmefra, sier Widerøe.

Huset, som i dag også har en praktikantdel i underetasjen, er nemlig også tilrettelagt som adskilt bolig.

Widerøe tror ikke nødvendigvis strømpriser og økte boliglånsrenter gjør denne typen objekter vanskeligere å omsette.

- Aktuelle kjøpere er sannsynligvis noen som ønsker seg et spesielt objekt. Og som kanskje ikke er avhengig av å gå i banken, avslutter Widerøe.

SE FLERE BILDER:

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">LUFTIG: </span>Ingen ting å utsette på utsikten fra stuen i 3. etasje.</span>
LUFTIG: Ingen ting å utsette på utsikten fra stuen i 3. etasje.
<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">BIBLIOTEK:</span> Alt ligger til rette for å nyte en god bok i ro og mak.</span>
BIBLIOTEK: Alt ligger til rette for å nyte en god bok i ro og mak.
<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">FLERE STUER:</span> Man trenger jo ikke bruke hele huset samtidig, og da kan det være greit å ha flere stuer å ta av. Her med gode muligheter for peiskos.</span>
FLERE STUER: Man trenger jo ikke bruke hele huset samtidig, og da kan det være greit å ha flere stuer å ta av. Her med gode muligheter for peiskos.
<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">SVØMMEBASSENG:</span> I tillegg til boblebad, badstue og trimrom er det egentlig et svømmebasseng under dette gulvet.</span>
SVØMMEBASSENG: I tillegg til boblebad, badstue og trimrom er det egentlig et svømmebasseng under dette gulvet.

-

Powered by Labrador CMS