SISTE HÅND PÅ VERKET: Bassengene er nå klare for å fylles med vann etter vårens maling, pussing annet vedlikehold.

I rute til utebad-åpning

Dersom alt går etter planen kan drammenserne ta årets første dukkert på utebadet når skoleferien starter om to uker. Å få det snart 60 år gamle anlegget i brukbar stand krever imidlertid en betydelig innsats.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Som vanlig kreves det en god del vedlikeholdsarbeid på utebadet fra 1965 før det er klart til åpning. I år har det blant annet blitt skiftet ut en god del rustne rør i vannanlegget, i tillegg til annet mer ordinært vedlikehold som maling, sparkling og pussing.

- Utenom det som har vært planlagt oppdaget Drammen Eiendom denne uka hull i et ekstra rør som måtte byttes, og en ventil som måtte sveises. Men nå skal selve bassengene være klare til å fylles, og da gjenstår andre forberedeles som plenklipping og vasking mens vi venter på at vannet «setter» seg, forklarer daglig leder Kristina Vinda.

Det er en kjemisk prosess som man aldri vet helt hvor lang tid tar, men normalt sett er det snakk om mellom en og to uker.

- Det er noen millioner liter med vann som skal fylles, og det tar et par-tre dager. Så skal det sirkuleres og varmes opp og få den rette PH-verdien med klorinnhold, sier Vinda.

- Målet er åpning til skoleferien, og det skal vi greie om alt går etter planen. Men den kjemiske prosessen kan vi ikke fremskynde. En dag kan vannet se grumsete ut, den neste kan det være helt klart. Da har vannet satt seg, forklarer Vinda.

MODENT FOR UTSKIFTING: Drammen Eiendom har de siste ukene skiftet ut store deler av det gamle røranlegget, som har sett sine beste dager etter snart 60 års tjeneste.

Kostbar og krevende utebad-veteran

Og det er ikke gratis å holde utebadet åpent, det koster 100.000 kroner i uka med alt av utgifter knyttet til strøm og bemanning, ifølge Vinda.

- Det er et gammelt anlegg med store vedlikeholdskostnader. Det er betonggulv og ting beveger på seg og blir slitt gjennom sesongen, derfor må det males opp på nytt hvert år. I fjor gjorde vi et større grunnarbeid før åpning, men det blir uansett en del hvert år, og det er det Drammen Eiendom som styrer. Vi er bare leietager og ansvarlig for driften, sier Vinda.

- Det er vel et spørsmål om tid før også utebadet er modent for utskifting?

- Ja, og det er en politisk beslutning. Men det er allerede signalisert fra Drammen Eiendom at det trengs mer midler for å holde utebadet åpent, sier Vinda.

ALDEREN TYNGER: Uten vann er det tydelig at bassenggulvet ikke akkurat lenger er flatt som et stuegulv etter årenes løp. Her er det bevegelser og slitasje som krever en del jobb for å få det i brukbar stand.
Powered by Labrador CMS