Etterforsker Berger-brannen som drap

Politiet mener brannmann Helge Høvik (43) skal ha drept egne barn og kone før han satte fyr på huset.

Publisert Sist oppdatert

SVELVIK: - Brannen i Svelvik etterforskes som drap, selvdrap og brannstiftelse, opplyser politiet i en pressemelding fredag morgen.

Politiet har siden natt til mandag 6. desember jobbet med å avklare forholdene rundt brannen som krevde fire menneskeliv på Berger i Svelvik.

- Det har vært jobbet med flere hypoteser, og etterforskningen har søkt å avklare alle disse, sier politiinspektør Odd Skei Kostveit.

- Moren og de tobarna drept før brannen startet

- De foreløpige rapportene fra obduksjonen tilsier at moren og de to barna ble drept før brannen startet. Saken etterforskes derfor nå som drap og brannstiftelse, sier Kostveit.

Familiefaren, som var en av de omkomne etter brannen på Berger i Svelvik, er nå siktet for drap og brannstiftelse, opplyser politiet videre.

De avdøde er nå formelt identifisert.

- Denne tragiske saken har rammet et lite lokalsamfunn. Når etterforskningen nå også peker i retning av at en av de avdøde har stått for handlingen, rammer det pårørende, venner og kollegaer ekstra hardt. Vi håper at vi på vei inn i julehøytiden kan opptre med respekt overfor de som nå går en tung tid i møte, sier politistasjonssjef ved Drammen politistasjon Øyvind Aas.

- Av hensyn til videre etterforskning har politiet ikke anledning til å gi flere detaljer om funn på åstedet eller andre undersøkelser som er foretatt, uttaler politiet i pressemelding.

Brannvesenet: - I sjokk

Den nå drapssiktende Helge Høvik var ansatt som brannmann i drammensregionens brannvesen. Det ble klart allerede samme dag som brannen.

Drammensregionens brannvesen uttaler fredag følgende i en pressemelding:

- Våre tanker går til de pårørende og lokalsamfunnet. Vi er i sjokk og sorg, og ber om forståelse for vår situasjon i øyeblikket. Vi trenger ro til å bearbeide denne tragedien.

Beredskapen i drammensregionen opprettholdes som normalt, ifølge brannvesenet.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">RUINER:</span> Politiet har begynt jobben med å endevende tomta og det totalt nedbrente huset.</span>
RUINER: Politiet har begynt jobben med å endevende tomta og det totalt nedbrente huset.
Powered by Labrador CMS