Holder fortsatt alle muligheter åpne om brannårsaken

Politiet har sendt inn funn til tekniske undersøkelser, og utelukker fortsatt ingen ting i brann-etterforskningen.

Publisert Sist oppdatert

FJELL: Det opplyser etterforskningsleder Tina Berg i politiet til DRM24.

Inntil videre et politiets tekniske undersøkelser på åstedet avsluttet. Det ble jobbet både tirsdag og mandag på stedet med kriminalteknikere fra kripos.

- Det vil ta noe tid å få svar på analysene, men vi er ikke der at det er gjort noen store fremskritt som gjør at vi utelukker noen hypoteser foreløpig, sier Berg.

Ingen er foreløpig mistenkt eller siktet i saken.

- Avhørene av de som befant seg i leiligheten, har disse bidratt til å få svar på hva som kan ha skjedd?


- Ikke noe som gjør at vi kan konkludere med noe foreløpig, sier Berg.

Politiet vil imidlertid oppnevne en brannsakkyndig fra brannvesenet som vil bistå i etterforskningen.

- Dette er primært for å få bistand i hvordan brannen utviklet seg. Brannsaker er ofte vanskelig og kan ta tid, sier Berg.

Forsikringsselskapet kartlegger skadeomfang

De siste dagene har også forsikringsselskapet vært på plass på branntomta for å gå gjennom bygget og kartlegge skader. Om bygget må rives eller rehabiliteres er fortsatt uavklart.

- Det er for altfor tidlig å si, men det kommer nok ikke til å gå veldig lang tid før vi vet mer om det. Først må vi kartlegge ferdig så vi vet hvor stor jobben blir, sier kommunikasjonssjef Simen Rudi i Fremtind.

Han forteller at de har begynt i delen av blokka som har minst skader, før de jobber seg gradvis gjennom bygget.

- Inspeksjonene fortsetter, og innledningsvis har det vært viktig å sikre bygget og rive ned løse bygningsdeler. Vi har også bistått beboere med å hente ut eiendeler, sier Rudi.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">STORE SKADER:</span> Deler av fasaden har rast ut.</span>
STORE SKADER: Deler av fasaden har rast ut.

Må vente med å flytte inn

På et informasjonsmøte med beboerne onsdag ble det klart at beboerne som hadde håper å flytte inn igjen med det første, må smøre seg med tålmodighet.

- Inntrykket er at forsikringssselskapet har en holdning om at beboerne i A- og B-inngangen i alle fall kan flytte inn igjen på sikt, må vente minst seks måneder. Men vi har ikke fått noen endelig tilbakemelding på om det, sier Anette Trulsen, nestleder i borettslaget.

- Om det blir aktuelt for de øvrige å flytte inn igjen vil det ta enda lenger tid, sier Trulsen.

Ifølge Trulsen bidro møtet onsdag på å få slutt på en del ryktespredning om diverse temaer i etterkant av brannen.

- Jeg håper møtet fikk ryddet opp i det. Men det er fortsatt noen uavklarte spørsmål vi har i forhold til bistand om ubetalinger, depositum og denslags fra selskapet, sier Trulsen.

Powered by Labrador CMS