VOLDSOM BRANN: Bilen skal ha blitt hensatt før det brøt ut en voldsom brann og en mann ble sett løpende fra stedet.
VOLDSOM BRANN: Bilen skal ha blitt hensatt før det brøt ut en voldsom brann og en mann ble sett løpende fra stedet.

Thomas ble øyenvitne til påsatt bilbrann:
- Ubehagelig og skremmende

Thomas Messel hadde akkurat kommet på jobb da flammer og røyk slo opp utenfor det splitter nye lagerbygget til Vindu Butikken i Kobbervikdalen. Han kan ikke fatte hvorfor noen ville tenne på en bil akkurat der.

Publisert Sist oppdatert

KOBBERVIKDALEN: Messel er daglig leder i Vindu Butikken, som akkurat har reist et stort nybygg på den aktuelle tomta i Kobbervikdalen.

Det er ikke mer enn en uke siden de fikk nøklene til bygget, og Messel sperret derfor øynene opp da det plutselig veltet ut sort røyk og flammer utenfor husveggen onsdag morgen.

- Det kom en kar løpende inn her og fortalte at det brant utenfor. Jeg ble jo nervøs for at det skulle bli skader på bygget, eller trafostasjonen som bilen stod veldig nærme. Det smalt også litt fra brannen, så det var jo skremmende, sier Messel.

Fryktet sabotasje

Han forteller at han med en gang fikk følelsen av at brannen var påsatt.

- Det var en ubehagelig opplevelse, og det er klart at man gjør seg jo noen tanker om hvorfor bilen blir påsatt akkurat der, om det er noen som vil sabotere for oss for eksempel. Om man ikke vil bli oppdaget er dette et dumt sted å tenne på en bil, her er det mye folk på denne tiden av døgnet og plassen er lett synlig. Det er heller ingen parkeringsplass, men bare en grushaug utenfor veggen vår, sier Messel.

Heldigvis stod ikke bilen nærme nok til at det ble skader på bygget av den voldsomme brannen. I etterkant har det vært folk og sjekket trafostasjonen, og alt er funnet i orden.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">INNEFRA:</span> Thomas Messel fikk orkesterplass til brannen fra jobben, men fryktet for trafostasjonen utenfor.</span>
INNEFRA: Thomas Messel fikk orkesterplass til brannen fra jobben, men fryktet for trafostasjonen utenfor.

Hensatt og påtent

Øyenvitner har forklart til politiet at det ble observert en mann løpende vekk fra bilen mens den brant. Brannvesenet fikk melding om brannen klokka 08.45.

- Jeg kom på jobb klokka 0830 og da stod ikke bilen der. Når vi kom ut var førerdøra åpen og det var full fyr, så dette har skjedd veldig fort. Det var flere som ringte brannvesenet, sier Messel.

I etterkant har politiet snakket med de næringsdrivende i området for å innhente overvåkingsbilder fra stedet. Politiet uttaler også til DRM24 at den aktuelle bilen har en historikk og er kjent av politiet fra ulike forhold fra tidligere.

- Vi har litt å gå etter, men det gjenstår jo å finne ut hvem som disponerte bilen nå og hva den eventuelt er brukt til. Men omstendighetene gjør at vi mener bilen er dumpet og brannen er påsatt, sier politioverbetjent Morten Bergo til DRM24.

Politiet gjennomførte også hundesøk i området, men uten resultat. For butikkdriften til Messel får ikke bilbrannen noen videre konsekvenser.

- Vi skulle egentlig ha åpnet i dag, men på grunn av noen mindre forsinkelser er det utsatt en ukes tid, sier Messel.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">OVERTENT: </span>Bilen var fullstendig overtent da brannvesenet ankom.</span>
OVERTENT: Bilen var fullstendig overtent da brannvesenet ankom.
Powered by Labrador CMS